Els centres cívics de Sants tornen a l’activitat

Després de l’aturada pel confinament decretat pel govern central al març, avui tornen a l’activitat els centres cívics del barri. De forma progressiva els centres dels barris que formen el districte de Sants-Montjuïc ofereixen nou horari d’atenció i la nova normativa per accedir establert pel disseny de les fases de desconfinament.
Així doncs, tots els centres cívics i casals de barri recuperaran les activitats i serveis habituals, adaptades als aforaments possibles i les mesures d’higiene necessàries. Durant el mes de juliol, s’hi faran alguns cursos i tallers nous i d’altres que van quedar pendents a la primavera i alhora, en alguns centres mantindran la intensa programació d’activitats gratuïtes oferides en línia oferides aquestes setmanes de confinament.

Nou horari

El Centre Cívic Cotxeres de Sants i el Casinet d’Hostafrancs estaran oberts a partir de dilluns de 10 a 14 h i de 16 a 20 h. En el cas de les Cotxeres de Sants, l’atenció al públic es farà només a l’edifici A, mentre que el C o Francesc Masclans (a la plaça de Bonet i Muixí) romandrà tancat. L’equip del centre cívic treballa en l’organització de diversos actes culturals, com projeccions o presentacions de llibres, durant les properes setmanes. El Casinet acull el proper cap de setmana els quatre concerts d’El Niño de la Hipoteca dins la programació del festival Barnasants (dijous, divendres i dissabte a les 20 h, diumenge a les 19 h).
La Lleialtat Santsenca també s’obrirà de nou al públic dilluns 15, de 10 a 14 h i de 16 a 20 h, de dilluns a divendres. Però les activitats, cursos i tallers tornaran a omplir aquest espai comunitari a partir de la setmana següent, sobretot a partir de Sant Joan.
El Centre Cívic Font de la Guatlla reobre dilluns 15 de juny amb aquest horari de dilluns a divendres: de 9.30 a 13.30 h i de 16.30 a 20.30 h. Les inscripcions per als tallers que s’hi faran a partir del 29 de juny es podran fer en línia o presencialment demanant cita prèvia. Hi haurà tallers per a infants (modern dance, dansa clàssica, juguem en anglès, ioga i zumba familiar) i per a adults (ioga, anglès, relat de viatges, exercicis de memòria, pilates, tonifica’t, swing, country, Broadway jazzlatin fit…).

Al barri de La Marina

El Centre Cívic La Cadena i el Centre Cívic Casa del Rellotge obren portes aquest dilluns 15 de juny amb un horari reduït que es mantindrà fins al setembre: de 10 a 14 h i de 16 a 20 h. S’hi han programat tallers de ioga, ioguilates, ioga postpart amb nadons, ioga per embarassades, estiraments, zumba, salsa, ballar música dels 80, dansa contemporània, carvat de segells i estampació, il·lustració en blanc i negre, aquarel·la, figures en paper maixé, anglès i tallers de cuina en línia (begudes refrescants i batuts, formatges vegetals, poke bowls, batuts i esmorzars saludables en família.
El Casal de Barri Sant Cristòfol també reobre el 15 de juny amb atenció al públic i algunes activitats, com les trobades veïnals setmanals de suport mutu o les sessions de hip-hop que s’hi faran a les tardes, amb entrada i sortida esglaonades.

Al Poble-sec

El Centre Cívic El Sortidor i el Centre Cultural Albareda obriran les portes a partir del 15 de juny (data sense confirmar) per dur-hi a terme els tallers que es van haver d’aturar a l’hivern, només amb les persones que ja hi estaven apuntades. Els seus espais també acolliran les activitats d’alguns projectes socials i culturals del barri. L’Albareda, que estarà obert de dilluns a divendres de 9.15 a 13.45 h i de 16.15 a 21.45 h, també serà seu dels concerts del Barcelona Districte Cultural: Enma Fernández, divendres 3 de juliol, i Joina, el 10, tots dos a les 20 h. Els bucs musicals romanen tancats fins al setembre.

Redacció Ona de Sants

Pot ser que vulguis saber més

Contacta amb nosaltres
1
Contacta amb nosaltres
Scan the code
Contacta amb nosaltres
Hola
Digues la teva o demana una cançó