El covid protagonitza el plenari semipresencial del districte

La consellera Carolina López va presentar la mesura del govern del Districte per fer més segurs i saludables els entorns dels centres educatius dels barris de Sants-Montjuïc. Un cop feta l’anàlisi tècnica, les millores es concretaran amb la participació del veïnat i la comunitat educativa. Es preveu invertir uns tres milions d’euros en les obres a dur a terme els estius de 2021, 2022 i 2023, fora del període lectiu.

El regidor, Marc Serra, va informar dels plans de xoc municipals per superar la crisi provocada per l’emergència sanitària de la covid-19. Per exemple, va recordar que entre el març i el juny, els serveis socials del districte han fet més de 10.000 atencions i que s’han repartit àpats, targetes menjador i solidàries.

Ara, per fer front a l’impacte econòmic d’aquesta crisi, l’Ajuntament ofereix ajuts de 300 € a persones autònomes, promociona el comerç de proximitat, subvenciona negocis innovadors als barris o de l’economia social i solidària, amplia les terrasses, ajuda a reduir els lloguers dels locals.

Després de les mesures excepcionals per crear itineraris segurs durant el desconfinament, el pla de xoc per adaptar l’espai públic a la nova mobilitat també preveu continuar restringint el trànsit en alguns carrers. Entre les moltes mesures endegades a tots els nivells per garantir els drets a l’educació i a la cultura en aquestes circumstàncies, Serra va destacar en l’àmbit de districte la compra de material escolar per a famílies vulnerables i que bona part de les entitats culturals ja han cobrat les subvencions d’aquest any.

La proposició d’ERC per millorar la convivència als barris entre veïns i veïnes de tots els orígens, fent pedagogia, prevenció i derivació a la Guàrdia Urbana dels casos d’incivisme, es va aprovar amb el suport de tots els grups excepte BxCanvi, que s’hi va abstenir. JxCat va proposar un grup de treball de tots els grups polítics per informar de l’estat d’execució dels projectes i obres pendents al districte, però el govern va explicar que no troba necessari crear un òrgan nou per donar-hi aquestes informacions (BComú i PSC s’hi van abstenir). Per unanimitat es va aprovar la proposició de Cs per promocionar els tallers d’artesania del Poble Espanyol, especialment afectats per la manca de visitants al recinte. Suport unànime també a la petició de BxCanvi de més informació pública sobre els ajuts municipals a comerços, persones autònomes i pimes: es recopilarà tota la comunicació que ja se n’ha fet.

Podeu veure tot el plenari al següent reproductor

Redacció Ona de Sants

Pot ser que vulguis saber més

Contacta amb nosaltres
1
Contacta amb nosaltres
Scan the code
Contacta amb nosaltres
Hola
Digues la teva o demana una cançó