Autor: Paola de Grenet

Suport psicològic per a joves de la Marina

“Konsulta’m” és un servei de suport psicològic adreçat a persones d’entre 12 i 22 anys per detectar i atendre de forma preventiva el patiment psicològic o llurs problemes de salut mental, oferint-hi una resposta especialitzada, àgil i immediata. Està disponible tots els dimecres de 15 a 19 h a l’Espai Química Joves i al Centre Cívic El Sortidor.

L’espai també dona suport a professionals que treballen amb grups d’adolescents o de joves, i que necessiten assessorament sobre casos o situacions concretes que es poden trobar durant l’exercici de la seva tasca diària.

El servei Konsulta’m funciona des del 2018 a la Marina, tot i que en obrir l’Espai Química Joves (c. Química, 8) s’hi va traslladar. Des de fa unes setmanes, també atén adolescents i joves del Poble-sec els dimecres a la tarda al Centre Cívic El Sortidor. Aquestes són els horaris i dades de contacte d’aquests punts de suport psicològic:

Espai Química Joves

Centre Cívic el Sortidor

“Konsulta’m” és una acció que forma part del Pla de salut mental de Barcelona 2016-2022, que té com a prioritat atendre la població infantil, adolescent i adulta jove. L’informe ‘La salut mental a Barcelona 2016′, de l’Agència de Salut Pública de Barcelona, mostra que el 2016 el patiment psicològic en adolescents i joves havia augmentat en relació amb el 2012. La situació i la incertesa provocada per la crisi de la covid-19 també ha afectat especialment aquest col·lectiu. “Konsulta’m” va néixer per arribar als adolescents i joves abans que el malestar psicològic s’agreugi o esdevingui un problema de salut mental. Actualment ja funciona en set districtes de la ciutat. Es potencia un tipus de servei que s’adeqüi cada cop més als hàbits i dinàmiques dels adolescents i joves per poder atendre’ls millor.

Nota de Premsa

Pot ser que vulguis saber més

Contacta amb nosaltres
1
Contacta amb nosaltres
Scan the code
Contacta amb nosaltres
Hola
Digues la teva o demana una cançó