Un tram del carrer Leiva es quedarà lliure de cotxes a l’estiu

El tram del carrer de Leiva comprès entre els carrers d’Hostafrancs de Sió i de l’Àliga es transformarà per deixar-lo permanentment sense cotxes. L’actuació, que es durà a terme a l’estiu de 2021, forma part del programa municipal Protegim les Escoles per millorar l’entorn de tots els centres educatius de la ciutat, reduint-hi el soroll i la contaminació, millorant-ne la seguretat i l’habitabilitat.

L’Institut Escola Arts va néixer l’any 2019 i es va instal·lar a l’edifici de l’antiga Escola Sant Vicenç de Paül, entre els carrers de l’Àliga, de Leiva i d’Hostafrancs de Sió, mantenint també de moment l’antiga Escola Miquel Bleach a la plaça de Joan Pelegrí. La nova seu de l’Institut Escola Arts té dos accessos pel carrer de Leiva, un d’ells a la cantonada amb el de l’Àliga, on a les hores d’entrada i sortida es concentren alumnes i famílies en unes voreres no prou amples. Tenint en compte que el volum de trànsit en aquest tram tampoc no és molt elevat i que no hi ha guals d’accés a pàrquings, s’ha decidit treure el trànsit de Leiva entre els carrers d’Hostafrancs de Sió i de l’Àliga.

El projecte, desenvolupat d’acord amb el veïnat i la comunitat educativa del centre, tindrà un cost de 88.700 euros. Les obres es duran a terme a l’estiu d’aquest any. El trànsit provinent del carrer de Leiva es desviarà cap al carrer de Vilardell i també cap a la carretera de la Bordeta, canviant de sentit la part de baix del carrer d’Hostafrancs de Sió. En aquest tram també s’ampliarà la vorera treient una filera d’aparcament, per tal d’afavorir la connectivitat a peu amb l’Institut Joan Corominas, que també forma part del projecte educatiu de l’Institut Escola Arts.

Al carrer de Leiva s’instal·laran cadires, jardineres, grades amb taulons de fusta i jocs infantils amb boles de formigó, deixant sempre lliure una franja de 3,5 metres per al pas dels serveis d’emergència. També es pintaran jocs sobre el paviment, com la xerranca, el laberint, el tres en ratlla… Els contenidors i les places d’aparcament de motos es reubicaran a continuació dels ancoratges per deixar-hi bicicletes que també hi haurà a la cruïlla amb el carrer de l’Àliga. En total, desapareixen 11 places d’aparcament de cotxes que es guanyen com a espai escolar.

El programa “Protegim les escoles” fa dels entorns escolars l’eix prioritari de totes les actuacions de transformació de l’espai públic de Barcelona. L’any passat s’hi van dur a terme 25 actuacions, aquest any se’n faran 35 i l’any vinent, 35 més, deixant-ne una trentena també per a 2023. El Districte de Sants-Montjuïc va analitzar l’any passat les condicions ambientals, de seguretat viària i d’habitabilitat de l’entorn de cadascun dels 61 centres educatius del territori. En base a aquests indicadors objectius, es van incorporar al programa municipal nou escoles, escoles bressol i instituts davant dels quals caldrà dur a terme una reforma estructural del carrer, com en aquest cas.

Nota de Premsa

Pot ser que vulguis saber més

Contacta amb nosaltres
1
Contacta amb nosaltres
Scan the code
Contacta amb nosaltres
Hola
Digues la teva o demana una cançó