Es descobreix l’assetjament d’alumnes de l’Institut del Teatre

El passat diumenge el diari Ara va evidenciar un tramat d‘assetjament crònic que han patit estudiants de l’Institut del Teatre. En les tres dècades anteriors a la data, més d’un centenar d’alumnes han relatat com els docents han fet abusos de poder, ofert castings i papers a canvi d’acceptar tocaments i extralimitar les seves competències educatives. I aquestes accions haurien tingut lloc dins i fora de les aules.

En aquests abusos s’inclouen comentaris humiliants, de caràcter sexual i maltractament psicològic que han propiciat en algún cas l’abandonament de la carrera per no poder suportar la situació.

12 docents al punt de mira

Una dotzena de docents han estat assenyalats en aquest reportatge, però sobresurten noms com Joan Ollé, Jorge Vera y Berty Tovías, els darrers jubilats al 2016, Ollé s’acomiadarà enguany.

La institució ha assegurat no tenir constància dels fets, han mostrat la seva repulsa als fets i han recordat que al 2018 van presentar un protocol contra l’assetjament, que ha quedat evidenciat que no ha estat a l’alçada. Avui dilluns han anunciat l’inici d’una investigació interna.

Redacció Ona de Sants

Pot ser que vulguis saber més

Contacta amb nosaltres
1
Contacta amb nosaltres
Scan the code
Contacta amb nosaltres
Hola
Digues la teva o demana una cançó