Imatge Esplai Espurna via Twitter

Els esplais reivindiquen el seu paper educatiu

El passat dissabte el carrer de Sants s’hi van concentrar diferents esplais del districte per mostrar el desacord de la decisió de la Generalitat en el marc d’un text que.

El document publicat el passat dilluns Criteris generals per a l’organització de les activitats de lleure educatiu 2020 inclou mesures de seguretat pel desenvolupament d’activitats per al proper estiu, els organitzador es mostren en desacord.

Imatge Esplai Espurna via Twitter

Reclamen una participació activa en el disseny d’aquests programes, consideren que el text no tenen en compte els esplais ni casals i només es centren en les grans empreses de lleure qui es podria adaptar fàcilment. “Entenem que en el context actual s’han de prendre mesures de seguretat excepcionals, però n’hi ha algunes que xoquen frontalment amb el sentit d’aquestes activitats” així obre el comunicat de l’Esplai Espurna que segueix “Les colònies i els campaments d’estiu són un espai més necessari que mai per tal de cuidar la salut emocional d’infants i joves. Creiem que mantenir 2 metres de distància entre elles i amb nosaltres en tot moment no els permetrà gaudir d’activitats, ni ens permetrà a nosaltres fer un acompanyament en aquests moments difícils“.

També admeten que se’ls traspassa competències sanitàries de forma arbitrària restant el paper de lleure i educacional. “Si ara mateix no és segur dur a terme aquestes activitats, s’ha de ser honest i dir-ho directament, no es pot posar sobre les entitats de base la càrrega d’haver-les de cancel·lar” diu.

Redacció Ona de Sants

Pot ser que vulguis saber més

Contacta amb nosaltres
1
Contacta amb nosaltres
Scan the code
Contacta amb nosaltres
Hola
Digues la teva o demana una cançó