Autor: Paola de Grenet

Joves Units del Poble-Sec reclamen un espai al barri

Hem vist que per la seva part hi ha molt poca voluntat i que la creació d’un equipament juvenil per a joves de 16 a 29 anys no és una prioritat per a ells“, amb aquesta premissa comença la càpsula difosa avui per Joves Units del Poble-Sec a la xarxa social Instagram.

L’agrupació reclama un espai on poder reunir-se els joves del barri, que afirmen suposar el 17% de la població del barri. La manca d’espais fa que aquests no tinguin un espai on realitzar oci, reunir-se o compartir vivències als joves de 18 a 29 anys.

Càpsula facilitada per Joves Units del Poble Sec

Els joves no són una prioritat de l’Ajuntament

La càpsula sonora ha estat compartida a través de les xarxes si s’hi ha fet eco Radioactius, una emissora del barri del Poble-Sec que opera únicament de forma digital. Joves Units afirma que al barri existeixen locals buits, sobretot agreujat per la situació de la covid-19 que molts comerços han abaixat la persiana.

Finalment, destacar el moment en el qual el comunicat fa referència a l’impacte directe que té un local d’associació per joves a un barri castigat per una economia submergida i molt dispar en el que fa a ingressos. Segons l’informe del 2017 sobre la Renda familiar Disponible (darrer informe publicat per l’Ajuntament) situava la renda del Poble-Sec als 82,2 punts sobre els 100 que representa la mitjana de la ciutat – 17,8 per sota de la riquesa mitjana per capita de la ciutat-.


Transcripció literal de l’àudio

Des de l’associació Joves Units del Poble-Sec, hem tingut diverses reunions amb els tècnics, consellers i polítics del districte de Sants Montjuïc.

Hem vist que per la seva part hi ha molt poca voluntat i que la creació d’un equipament juvenil per a joves de 16 a 29 anys no és una prioritat per a ells, és comprensible perquè el fet de no conèixer la situació que estan vivint els i les joves del barri, de no conèixer les devastadores conseqüències que té l’absència d’aquest equipament, permet prendre’s a la lleugera aquesta petició que porta molts anys demanant el barri sense respostes clares.

L’argument habitual que presenten és que no hi ha espais, cosa que hem pogut demostrar que no és així i més ara amb l’alliberament de tants locals en el nostre barri, conseqüència de la pandèmia. Un altre argument que solen utilitzar és que s’està valorant, cosa que porten fent des de més d’una dècada i sense resultats.

Vists els arguments insuficients que presenten a l’hora de respondre al problema que hi ha en el barri, veient la poca importància que té la joventut per a ells, des de l’associació hem llançat una campanya de recollida de signatures amb el títol URGENT: POBLE-SEC | BARCELONA | NECESSITA UN EQUIPAMENT JUVENIL. Actualment portem recollides 260 signatures en menys d’una setmana i des de la xarxa social d’Instagram ens han ajudat a fer difusió més de 50 persones i entitats del barri de Poble-Sec i de fora del barri també.

Amb aquesta iniciativa volem d’una banda conscienciar als i les veïnes de Poble-Sec de l’enorme problema que porta arrossegant el nostre barri des de fa molts anys, també busquem visibilitzar i fer públic totes les conseqüències que ha tingut, té i tindrà en el nostre barri la falta d’un equipament juvenil. D’altra banda volem pressionar a l’ajuntament de Barcelona i concretament al districte de Sants Montjuic perquè inverteixin d’una vegada en la joventut del nostre barri, perquè destinin recursos en la creació d’un equipament juvenil per a joves de 16 a 29 anys, amb la finalitat de frenar totes les problemàtiques que ha ocasionat la seva absència durant tants anys.

En la descripció de la recollida de signatures, parlem dels i les 7 mil joves que hi ha en el barri, el qual suposa el 17,5 per cent de tota la població de Poble-Sec, expliquem com des de l’ajuntament s’ha marginat a la joventut del nostre barri.

També fem una breu explicació de les conseqüències que té la falta de l’equipament juvenil per a joves de 16 a 29 anys en el nostre barri.

Parlem de la joventut que fa la seva vida fora del barri i no es planteja continuar vivint en ell, parlem de la taxa tan elevada d’abandonament escolar que té Poble-Sec, la delinqüència juvenil que continua creixent en el barri, per falta de referents, acompanyament i assessorament juvenil, i com tota la joventut del nostre barri es troba desemparada i abandonada.

Finalment fem una crida a tots els veïns i veïnes de Poble-Sec, a totes les entitats i associacions del barri perquè lluitin per la joventut del nostre barri, perquè donin suport a aquesta causa i així fer de Poble-Sec un lloc digne i de qualitat per a tots i totes.

Cuidem la nostra llar, cuidem Poble-Sec.

Redacció Ona de Sants

Pot ser que vulguis saber més

Contacta amb nosaltres
1
Contacta amb nosaltres
Scan the code
Contacta amb nosaltres
Hola
Digues la teva o demana una cançó