Analitzem el 8-M confinat, quins motius cal reivindicar?

Avui ja som a 7 de març de 2021, ahir es van celebrar els premis Goya, i demà dilluns serà 8 de març, dia Internacional de la Dona, un dia de celebració i reivindicació. Diem celebració, perquè commemorem a totes aquelles dones que des de fa segles lluiten pels seus drets i per la igualtat de gènere, i reivindicació, perquè encara queda feina per fer.

Des d’inicis de 2019 tot esdeveniment està sent diferent, i el 8M no és una excepció. Es permetran manifestacions a tot l’estat excepte a Madrid, la comunitat amb més contagis a dia d’avui, on el govern ha optat per prioritzar la salut pública i prohibir qualsevol mena d’acte multitudinari. En aquells llocs on estarà permès sortir al carrer, es demana seguir les normes Covid escrupolosament: portar doble mascareta FFP2, l’ús constant de gel hidroalcohòlic i mantenir la distància de seguretat de 2 metres.

Aquest any, l’ONU ha decidit que el lema del Dia Internacional de la Dona serà “Dones líders: Per un futur igualitari en el món de la Covid-19”. La participació i el lideratge de les dones en tots els àmbits de la vida impulsen un progrés per a tothom. Tot i això, aquestes encara estan poc representades en la vida pública i en la presa de decisions, tal com es revela en el recent informe del secretari general de les Nacions Unides. Les dones són caps d’Estat o de govern a 22 països i només el 24,9% de parlamentaris nacionals són dones. Al ritme actual, la igualtat de gènere entre els caps de govern trigarà 130 anys més.

El Dia Internacional de la Dona arriba aquest any en un moment difícil per al món i per a la igualtat de gènere, però que al mateix temps és perfecte per lluitar en favor d’una acció transformativa i per reconèixer a les dones i la joventut pel seu incansable esforç de promoció de la igualtat de gènere i els drets humans. El nostre objectiu és augmentar el lideratge de les dones i la seva representació en totes les esferes de presa de decisions -on actualment predominen els homes- sobre les qüestions que afecten les seves vides. La falta de representació dels interessos de les dones dura ja massa i s’ha convertit en un problema universal amb conseqüències catastròfiques.

Àngel Lacoma

Pot ser que vulguis saber més

Contacta amb nosaltres
1
Contacta amb nosaltres
Scan the code
Contacta amb nosaltres
Hola
Digues la teva o demana una cançó