Núria Feliu 2011 FMS

Núria Feliu es recupera a casa d’un ictus cerebral

La cantant de 79 anys i veïna del barri de Sants, Núria Feliu, ja es recupera desdel passat dimarts al seu domicili després de patir un ictus cerebral, així ho han volgut anunciar els seus familiars a través d’un comunicat. El text compartit a través de l’Associació d’artistes intèrprets o executants de la música, també agraeix les mostres de suport i solidaritat rebudes en aquests moments tan complicats.

Núria Feliu ambaixadora de Sants nascuda a plaça d’Osca

Nascuda el 21 de setembre de 1941 al barri de Sants, de Barcelona, fet que porta com un honor. Els seus primers passos en el món artístic varen ser com a actriu. Va debutar com a cantant el 1965 i ha destacat pels seus discs de cançons populars catalanes, boleros i cuplets. Així mateix ha popularitzat estàndards nord-americans, del country i del jazz, destacant especialment la seva col·laboració amb el pianista Tete Montoliu, portant l’idioma català per primer cop a alguns d’aquests estils musicals. També ha cantat cançons de cinema en català. Un dels seus lletristes ha sigut el poeta, Josep Maria Andreu i Forns, i també ha sigut acompanyada pel pianista català, Lucky Guri.

Núria Feliu en el pregó de 2011 (Imatge de Dimas Balaguer)

El 1976 va ser reconeguda amb el Premi de Cultura Popular concedit pel Ministeri de Cultura pel seu disc Cançons d’Apel·les Mestres, el 1979 amb la Medalla del Cercle català de Madrid, el 1985 amb la Creu de Sant Jordi, el 1990 amb el Premi Sant Jordi de cinematografia concedit per RNE i el Premi SGAE per la seva trajectòria.

Escolta el pregó de la Núria Feliu del 2011

Al 2011 va ser encarregada de pregonar la festa major del barri de Sants desde el balcó oest de la Casa del Mig, moment que va reconèixer minuts més tard a Ona de Sants-Montjuïc, “he complert un somni“.

Redacció Ona de Sants

Pot ser que vulguis saber més

Contacta amb nosaltres
1
Contacta amb nosaltres
Scan the code
Contacta amb nosaltres
Hola
Digues la teva o demana una cançó