Autor: Vicente Zambrano González

Els taxistes s’aturen per evitar el retorn d’Uber

L’associació Élite que aplega a taxistes de l’Àrea Metropolitana de Barcelona ha convocat per aquest passat matí de dijous una mobilització en contra dels plans de la nord americana Uber de tornar a operar a la ciutat condal. Una marxa lenta realitzada per decenes de conductors que ha tingut inici per la Gran Via aquest matí ha provocat alteracions a l’entrada de la ciutat i ha seguit fins al centre.

La gestora del IMT, María Teresa Carrillo, va recordar que Uber no té permís per desenvolupar la seva App, el que es tradueix amb expedients informatius pels taxistes que la facin servir per donar servei a través de la companyia. A més, l’ús fix de la tarifa 3 no ha passat el vist-i-plau de la patronal.

Un portaveu de la companyia ha declarat a El Periódico que “El nostre servei d’intermediació de taxis a Barcelona és completament legal, com diu el decret 314/2016 de la Generalitat, que estableix clarament que per operar un servei amb taxímetre a Barcelona cal una notificació prèvia, i no una autorització de l’AMB“.

Uber torna després del 2019

El retorn d’Uber ho fa convertint el sistema d’operacions dissenyat per la companyia de lloguer de vehicles amb conductor (VTC) oferint serveis de taxi i lloguer de vehicles particulars. Aquesta mesura no agrada al sector que l’ha classificat de competència deslleial.

Recordem que Uber va haver de fer un pas enrere al 2019 després d’una llarga i dura campanya de manifestacions que va deixar al govern de Colau en una posició incòmoda.

Redacció Ona de Sants

Pot ser que vulguis saber més

Contacta amb nosaltres
1
Contacta amb nosaltres
Scan the code
Contacta amb nosaltres
Hola
Digues la teva o demana una cançó