Més d’un centenar d’skeaters reclamen la nova plaça dels Països Catalans

Aquesta tarda l’agrupació SNT4EVER ha realitzat a la plaça dels Països Catalan una concentració multitudinària per reivindicar l’espai pel seu ús esportiu davant la nova remodelació que preveu districte. El consistori ha posat en marxa la planificació d’una reurbanització en tot l’entorn de l’estació de Sants per aquest mandat, tot i que es troba encara en fase de projecció.

Va ser l’agost passat quan vam saber que el consistori preveia una ampliació del vestíbul de l’estació que arribaria fins a les parades de bus i s’estendria una nova plaça dels Països Catalans visualment més amable.

Tot i que no ha estat fins aquestes darreres setmanes que han iniciat l’elaboració del projecte que compta, a porta tancada, d’entitats i portaveus d’associacions de veïns i veïnes.

Una plaça per tothom

Marcos Lozano i Marcos Álvarez, president i portaveu de SNT4EVER han declarat al micròfon de la Ona de Sants-Montjuïc que “la plaça li hem donat ús pel matí, per la tarda, com a punt de trobada i en unes condicions a les que es troba la plaça que són nefastes“.

L’entitat ha deixat clar que no reivindiquen l’ús exclusiu de l’espai que ocupen, sinó compartir-lo amb taules de ping pong, taules de pícnic i esdevenir aquesta plaça un punt de reunió per altres esportistes i veïns i veïnes. “Un projecte elaborat en comú podríem donar a aquest espai un ús més polivalent” deia Álvarez.

Aquesta plaça s’ha fet servir des del 84 quan es va construir i un dels usos a proposar en aquesta futura plaça és l’ús del monopatí” recordava Lozano “al nostre web hem creat un render de com podria ser aquest espai amb les demandes que hem recollit d’altres associacions que hem conegut. Dins d’aquests usos hem recollit usos per escoles, gent gran, joves…”.

Proposta de la plaça realitzada per l’usuari @mawelter
Imatge virtual amb més espai ver proposat per l’usuari @vriko__

Des del minut u, realment, les nostres propostes han agradat molt i des d’aquí volem agrair a les associacions i a l’Ajuntament” afirmava Álvarez i sobre el projecte, “sabem de la macro remodelació és que afectarà tot l’entorn i que ja toca, que afectarà l’Espanya Industrial, la plaça Joan Peiró i Països Catalans i la zona de Puiggarí“.

De moment només s’està donant forma la idea i el concepte de la plaça, però no s’ha realitzat cap plànol ni repartiment de la zona“, ha declarat Lozano.

Volem remarcar que no volem un skatepark, volem una plaça que des dels noranta s’ha patinat i ha impulsat cares populars de l’esport que era minoritari i estem a tocar d’uns Jocs Olímpics que el situaran com esport modern” finalitza Álvarez.

Redacció Ona de Sants

Pot ser que vulguis saber més

Contacta amb nosaltres
1
Contacta amb nosaltres
Scan the code
Contacta amb nosaltres
Hola
Digues la teva o demana una cançó