Ajuntament de Barcelona

El Secretariat s’adscriu al manifest per donar suport a la cultura popular

Ni les festes majors, ni els concerts, ni les activitats de cultura popular, es van salvar el 2020 del silenci provocat per la crisi sanitaria a la ciutat. Aquest 2021 entitats que formen el teixit cultural popular han signat un manifest que els permeti mantenir -d’alguna forma- les seves activitats. Avui hem pogut saber que el Secretariat d’Entitats de Sants, Hostafrancs i la Bordeta s’han adherit al manifest per reclamar que #LaCulturaPopularÉsNecessària.

El manifest denuncien que la Generalitat ha oblidat el sector de la cultura popular i les festes majors, excloent les activitats culturals i festives en les revisions periòdiques de mesures del PROCICAT i afirmen que “no s’han pres mesures possibles i intel·ligents” que permetin plantejar la reobertura de les propostes d’aquest sector cultural.

Imatge de la lectura del pregó dels Castellers de Sants l’estiu passat

En el document, les organitzacions signants lamenten que la descoordinació entre els Departaments de Cultura, Salut i Interior hagi provocat aquesta deixadesa a l’hora de treballar per la represa segura pe que fa a les activitats de Cultura Popular i Festes Majors. Recorden que “la cultura popular és una expressió cultural més del país i que, per tant, requereix ser tractada com la resta”. També fan palesa la urgència en la represa de les activitats culturals i comunitàries, en tant que eina de participació de la ciutadania, i aposten per un “ús intel·ligent de l’espai públic” per al desenvolupament de les activitats.

Redacció Ona de Sants

Pot ser que vulguis saber més

Contacta amb nosaltres
1
Contacta amb nosaltres
Scan the code
Contacta amb nosaltres
Hola
Digues la teva o demana una cançó