Autor: Paola de Grenet

Les escoles i instituts aproven els patis oberts

Segons un estudi del Secretariat d’Entitats de Sants, Hostafrancs i la Bordeta han compartit la valoració d’aquesta experiència la comunitat educativa dels centres, una iniciativa que ha traslladat l’hora de pati a espais exteriors dels centres educatius. Les escoles participants han estat l’Institut Escola Arts, l’Escola Joan Pelegrí i Institució Montserrat. S’han recollit 216 enquestes dels nois i noies i 15 enquestes del professorat.

El 85 % de l’alumnat valoren positivament l’experiència, ja que els permet conèixer nous espais i equipaments, sortir de la monotonia de l’escola i els aporta seguretat. El que no agrada a un 10 % és que no poden jugar-hi a pilota (als espais més petits) i que perden temps amb el desplaçament.

La Casa del Rellotge es valora molt positivament pel contacte amb la natura i la pista de la Farga per poder-hi jugar a pilota i el 76 % seguiria fent patis oberts al barri un cop es normalitzi la situació.

Pel que fa al professorat, el 80 % avalua positivament l’experiència. Un dels elements positius és que l’alumnat es cohesiona i reinventa jocs. Els patis oberts aporten la possibilitat de gaudir d’activitats a l’aire lliure, respectar les distàncies de seguretat i generar noves dinàmiques.

El 60 % del cos docent seguiria mantenint aquests espais quan la situació s’hagi normalitzat i el 90 % afirma que aquesta iniciativa pot obrir la possibilitat d’establir més relacions i projectes conjunts amb els equipaments del barri, tot i que encara manca aprofundir en el coneixement mutu.

Nota de Premsa

Pot ser que vulguis saber més

Contacta amb nosaltres
1
Contacta amb nosaltres
Scan the code
Contacta amb nosaltres
Hola
Digues la teva o demana una cançó