Autor: Paola de Grenet

Elisabeth Coll: “Gràcies a la feina dels sanitaris només s’ha reduït un 20% els trasplantaments”

Espanya és el país on resulta més probable que una persona aconsegueixi un trasplantament d’òrgans, el motiu és que lidera en l’àmbit mundial pel que fa a trasplantaments i donacions amb més de 100 trasplantats i 50 donants per cada milió de persones, superant als EUA i duplicant la mitjana de donants de la UE.

La Cap de Servei Mèdic de l’Organització Nacional de Trasplantaments, Elisabeth Coll, comparteix les seves vivències durant la pandèmia i explica com els professionals de les unitats de crítics van aconseguir que les donacions no caiguessin més d’un 20%, tot i que en els primers mesos el treball es va centrar totalment als pacients amb Covid.

Més enllà de les dades positives, segons la Dra. Coll, el sistema necessita reforçar-se, ja que des de fa vint anys no ha variat la quantitat de professionals, mentre que l’activitat ha augmentat exponencialment. En el procés des que es detecta a un possible donant fins que es realitza un trasplantament, poden involucrar-se més de 100 professionals.

Redacció

Pot ser que vulguis saber més

Contacta amb nosaltres
1
Contacta amb nosaltres
Scan the code
Contacta amb nosaltres
Hola
Digues la teva o demana una cançó