Es busquen testimonis de la memòria industrial de Sants

El Punt Multimèdia de la Casa del Mig, el Centre Cívic Cotxeres-Casinet i la Lleialtat Santsenca en col·laboració amb Donar Veu a la Memòria, la Federació d’Hostafrancs i el districte de Sants-Montjuïc posen en marxa aquesta tardor un projecte de recollida de testimonis per reconstruir el passat industrial de Sants.

Durant els segles XIX i XX, Sants es va situar a l’avantguarda de la industrialització: les fàbriques proliferaven arreu, des de les més ambicioses com l’Espanya Industrial i Can Batlló, a d’altres de més modestes però igualment importants.

Avui, aquest passat industrial és encara present en nombrosos espais i edificis que formen part del nostre paisatge quotidià i al que podem accedir a través de la documentació i les fotografies que s’han conservat.

El Punt Multimèdia de la Casa del Mig, el Centre Cívic Cotxeres-Casinet i la Lleialtat Santsenca en col·laboració amb Donar Veu a la Memòria, la Federació d’Hostafrancs i el districte de Sants-Montjuïc volen fer un pas més enllà i conèixer de primera mà com era el treball a la fàbrica, el seu dia a dia, els vincles que s’hi establien….

I ho volen fer a través de testimonis que ho van viure: els treballadors i les treballadores de les fàbriques de Sants però també els seus familiars, que tants cops han sentit històries que formen part d’un imaginari col.lectiu que cal reivindicar.

En d’altres paraules es vol posar veu i cares a la memòria industrial i obrera de Sants per a recuperar, compartir i conservar una part indispensable del nostre passat recent que fins al moment tenim poc o gens documentada a través de les històries i el llegat dels seus protagonistes.

Qui pot participar?

Qualsevol persona que hagi treballat o hagi tingut experiències amb les fàbriques de Sants; també familiars d’antics treballadors o treballadores que puguin explicar qualsevol anècdota.

Com participar?

Cal contactar amb l’organització:
– A través del formulari web: www.puntmultimedia.org/crida
– Presencialment al Casinet d’Hostafrancs (carrer del Rector Triadó, 53).
– Trucant al telèfon del Casinet 93 423 04 40

Un cop l’organització tingui les teves dades, es posarà en contacte per quedar un dia i concertar una entrevista. L’entrevista es farà en algun lloc bonic i, en cas de mobilitat reduïda, s’intentarà de fer als domicilis dels testimonis.

Què?

Un cop acordada la data, es farà una entrevista gravada amb vídeo i/o àudio per tal de poder tenir un recull de testimonis amb temes com: els canvis que van comportar al barri, els costums de els fàbriques, anècdotes, fets rellevants històrics… I tot allò que creguis que pugui ser interessant.

Quan?

La recollida de testimonis es farà de setembre a desembre de 2021.

Nota de Premsa

Pot ser que vulguis saber més

Contacta amb nosaltres
1
Contacta amb nosaltres
Scan the code
Contacta amb nosaltres
Hola
Digues la teva o demana una cançó