Barcelona surt al carrer per aturar l’ampliació de l’aeroport

Aquest matí hi ha organitzat una concentració per exigir al govern català i espanyol que no s’executi l’ampliació de l’Aeroport del Prat- Josep Tarradellas

Els organitzadors ja han iniciat des de de les deu del matí una cercavila per atraure més persones a la concentració i que ha recorregut carrers del nostre districte. S’espera que la afluencia d’aquesta concentració baixi després d’encallar les negociacions amb les dues administracions.

Aquesta proposta de mobilitat aerea permetria a Barcelona esdevenir la ciutat en un Hub internacional. La zona afectada és l’estanc de la Ricarda, una zona de tretze hectàrees quadrats protegida per la Unió Europea com a reserva natural amb un estanc d’aigua artificial bombejat per AENA.

Els organitzadors a través d’un comunicat consideren que aquesta intervenció està “completament fora de context en un escenari de canvi climàtic”. En paraules de l’alcalde del Prat, Lluís Mijoler, “som acompanyant a les persones, no va només de l’ampliació ni de la destrucció dels entorns natural, sinó de fer inversions estratègiques sostenibles” i afegeix, “sense veure publicat al BOE la decisió d’aturar l’excussió no s’acabarà la lluita per protegir l’entorn“.

La filòsofa i professora, Marina Garcés, ha estat l’encarregada de fer la lectura del manifest que ha iniciat amb “amb alguna cosa s’havia de començar per dir prou” entre aplaudiments. “Dir prou és no deixar-nos caure del capitalisme vestit de verd”.

Les mobilitzacions han començat a primera hora

En aquesta concentració escoltarem també missatges en contra del turisme massiu, ja que escoltarem eslògans com “Menys turistes, més barri” i reiteren que aquesta proposta es troba lluny de millorar el servei als transport públics.

Pel que fa a personalitats polítiques mantenen la possibilitat d’assistència membres del govern municipal de Barcelona en comú, ERC i la CUP, els únics partits en posicionar-se en contra.

Aquesta exigència de bloqueig apareix la mateixa setmana que sabem que s’intervindrà vint milions d’euros per l’ampliació de la Marina de port vell, dedicat més espai a les grans embarcacions. 

Serem a tots els punt d’interés amb l’equip d’informatius, Oriol Janué es troba a l’escenari del carrer Mallorca on es dirigeixen paraules i es procedirà a la lectura del manifest i Marc Carulla a la cua de la concentració per analitzar els ànims.