L’Estació de Sants estrena servei de dutxes premium

Dijous 2 de desembre l’estació de tren Barcelona Sants ha inaugurat el seu segon espai de lavabos públics premium dirigit a viatgers, de la mà de la companyia holandesa One Hundred Restrooms. Les noves instal·lacions compten amb servei de dutxa, el que converteix aquesta estació en la primera de Catalunya i segona d’Espanya amb aquestes prestacions.

El passat mes de juliol, la companyia va obrir el seu primer nucli amb dutxa a Madrid Puerta de Atocha (el primer d’Espanya), així com un petit nucli de banys a Barcelona Sants amb diversos innovadors serveis però sense sala de dutxa.

Amb l’obertura d’aquest nou espai, One Hundred pretén que cada visita al bany aporti uns minuts de benestar al client a canvi d’una tarifa d’1 euro, import que es podrà recuperar en forma de descompte a les botigues de la mateixa estació. “Hem complert amb l’objectiu d’incorporar sala de dutxa als nostres banys satisfent així el servei més demandat per part dels usuaris els darrers anys”, explica Niels Bakker, director general de One Hundred Espanya.

Les noves instal·lacions de Barcelona Sants, que segons Adif Alta velocitat tenen l’objectiu de millorar la qualitat del servei als usuaris, estan situades al costat de la zona d’embarcament d’Alta Velocitat, a la planta 0, i tenen 120 m2. A banda de banys per a dona i home -tots ells equipats amb tecnologia punta contactlessen pro de la higiene-, l’espai disposa d’una sala de dutxa i un punt per a revisió de salut, on es pot prendre la tensió, mesurar la freqüència cardíaca i la saturació d’oxigen a la sang, pesar-se, calcular l’índex de massa corporal (IMC) i mesurar-se. L’experiència de vapor, just després de l’entrada, contribueix a mantenir els nivells d’humitat relativa de l´espai entre el 40% i el 60% eliminant així ràpidament els virus de l’ambient.

Altres serveis d’avantguarda que s’hi poden trobar són la sala de lactància amb canviador, microones i una butaca per a la mare i el nadó amb una cortina per crear un ambient confortable per alletar; punt d’aigua gratuïttocador per a dona i home, i miralls motivacionals amb informació a temps real sobre el temps, consells d’higiene, etc. Els lavabos també tenen una sala per a persones amb discapacitat.

El primer servei de dutxes públiques en una estació de tot el país

Dissenyats i condicionats amb un alt grau de consciència ecològica, els nous lavabos estan construïts amb materials sostenibles, disposen de dissenys per a l’estalvi energètic de fins a un 60% i la neteja es realitza amb productes ecològics. Els socis estratègics de One Hundred són Roca, Essity i Diversey, coneguts per ser pioners en innovació i sostenibilitat, així com líders mundials en els seus segments.

Aquesta obertura és la tercera de les deu que la companyia de sanitaris està posant en marxa entre el 2021 i el 2022 a Espanya, després d’haver guanyat la licitació d’Adif Alta Velocitat per instal·lar lavabos a cinc de llurs principals estacions de tren (Barcelona Sants, Madrid Puerta de Atocha, Madrid Chamartín Clara Campoamor, Saragossa Delicias i Alacant). Per a finals d’aquest mes de desembre es preveu una obertura més a Madrid, a la zona de Rodalies d’Atocha; pel gener està planificada la inauguració d’instal·lacions a Madrid Chamartín i Alacant; i per a finals de febrer l’aterratge a Saragossa Delicias. 

One Hundred Restrooms és una companyia d’origen holandès que va aterrar per primera vegada a Espanya el 2018, amb l’obertura de les primeres instal·lacions al centre comercial La Vaguada Madrid. Actualment compta amb presència a Bèlgica (Brussel·les, Anvers i Sant Nicolau), Suècia (Estocolm) i Països Baixos, on ja ha obert 5 dels 28 nuclis previstos per a aquest 2021 a les estacions de servei de les benzineres Total Energies.

Redacció Ona de Sants

Pot ser que vulguis saber més

Contacta amb nosaltres
1
Contacta amb nosaltres
Scan the code
Contacta amb nosaltres
Hola
Digues la teva o demana una cançó