Agrupació Fotogràfica de Sants convoca el I Concurs Nacional de Fotografia de Natura Morta

Segons ha comunicat L’agrupació fotogràfica de Sants, “amb el Memorial Dolores Bañón volem retre homenatge a una de les nostres sòcies fundadores, que ens va deixar a l’inici d’aquesta pandèmia de nivell mundial“.

Dolores Bañón amb una senzilla càmera compacta, amb la llum que entrava pels finestrals de casa seva, amb les cartolines de colors i unes pinces d’estendre la roba era capaç de muntar el seu propi estudi. Ella era capaç de plasmar el que la seva ment imaginava, veure en rodanxes de fruita rodes, globus, ulls, en fulles d’arbres veia volar papallones… Creava vincles entre allò real i allò irreal de vegades amb humor, amb ironia i fins i tot amb poesia. Desenvolupava la idea, experimentava, donava forma al concepte fins a tenir formada la imatge que després plasmaria, sense més ajustos que els bàsics: lluminositat, enfocament i contrast.

Amb això volem donar valor a un dels gèneres de la fotografia: el bodegó artístic“. Cerquem la creativitat anterior a la presa fotogràfica, ja que NO s’admetran muntatges en edició posterior a la presa. Oblidem doncs els programes de postproducció, els tan socorreguts fotomuntatges i activem les nostres neurones a la recerca de la metàfora dels objectes, estimulem la percepció, juguem amb llums i ombres, amb els colors i les formes, amb la complexa senzillesa dels objectes quotidians.

Redacció Ona de Sants

Pot ser que vulguis saber més

Contacta amb nosaltres
1
Contacta amb nosaltres
Scan the code
Contacta amb nosaltres
Hola
Digues la teva o demana una cançó