Tallers Oberts BCN 2022

Text: Redacció, A-FAD. Foto: Pamela Masferrer

Tallers Oberts BCN celebra la 29a edició. Posa a l’abast de la ciutadania l’art, l’artesania, el disseny i la creació de proximitat, i dóna a conèixer el talent emergent local.

Per primer cop, les jornades de portes obertes s’amplien fins a 9 dies, del 21 al 29 de maig.

Es l’edició amb major nombre de tallers participants. Son un total de 220 tallers de Barcelona i l’Hospitalet de Llobregat. Aquest 2022 compta amb el programa més ampli fins ara, amb més de 140 activitats paral·leles. Per primer cop els tallers oferiran també demostracions.

Els nous formats de la guia impresa i el web permetran consultar durant tot l’any els tallers i espais de creació de la ciutat, oferint informació més enllà de les jornades.

Tallers Oberts BCN és la principal cita de les ciutats de Barcelona i l’Hospitalet de Llobregat amb els i les artistes plàstiques i els professionals de l’artesania. Un cop a l’any s’obren al gran públic les portes d’espais que no són habitualment visibles, donant a conèixer a la ciutadania el talent i ofici de les nostres ciutats de la mà dels propis creadors.

A més, aquest any per primera vegada els tallers oferiran també demostracions en què les persones que visitin els espais podran veure de primera mà el dia a dia dels professionals de la creació. Pel que fa a les disciplines,Tallers ObertsBCN continua mostrant tota la riquesa del teixit artístic i creatiu de la ciutat, implicant arts i oficis molt diversos: joieria, disseny gràfic, vitrall, ceràmica, gravat, pintura, escultura, escenografia, perfumeria, fotografia, dibuix, artesania tèxtil, moda, enquadernació… Aquest any s’ha ampliat la convocatòria a altres disciplines creatives, i s’hi podran trobar més propostes en els àmbits de l’arquitectura, el disseny de producte o la il·lustració. Per districtes, la participació de tallers ha augmentat respecte l’any passat de forma general i es reparteix de la següent manera: Ciutat Vella (34), Eixample (17), Gràcia (36), Horta-Guinardó i Nou Barris (9), SantAndreu (9), Sant Martí (22), Sants-Montjuïc (32) i Sarrià-Sant Gervasi i Les Corts (36). L’Hospitalet de Llobregat, que hi participa per sisè cop, comptarà amb 23 tallers oberts. L’A-FAD estima que en cada edició visiten algun espai deTallers Oberts BCN al voltant d’unes10.000 persones. Enguany s’espera augmentar aquesta xifra, ja que l’ampliació de les dates permetrà visitar els espais i participar en les activitats entre setmana.

Més informació al web www.tallersobertsbarcelona.cat

Pollyana Hernández

=)

Pot ser que vulguis saber més

Contacta amb nosaltres
1
Contacta amb nosaltres
Scan the code
Contacta amb nosaltres
Hola
Digues la teva o demana una cançó