Vols formar part de ‘Radars’?

Text: Redacció, Ajuntament de Barcelona. Imatge: Ajuntament de Barcelona.

‘Radars’ és un projecte comunitari impulsat des del Serveis Socials municipals per detectar, prevenir i pal·liar els efectes de la solitud no desitjada de les persones grans. Aquestes persones tenen contacte telefònic setmanal amb voluntaris i voluntàries que hi parlen i els vinculen amb la xarxa veïnal. La força d’aquest voluntariat és la clau del projecte, el que fa possible totes les iniciatives que sorgeixen del barri. Vols formar-ne part?

Radars ©Ajuntament de Barcelona

Amb l’acció del voluntariat s’aconsegueix afavorir la millora de l’autoestima, les habilitats socials de les persones grans, crear rutines, motivar per sortir de casa i conèixer i relacionar-se més amb altres persones grans i joves del barri. S’intenten restablir les relacions amb la comunitat i prevenir possibles situacions de risc o emergència entre les persones grans amb les que s’està en contacte.

El missatge dels Serveis Socials Municipals diu:

“Donar i rebre” és un intercanvi fonamental present en totes les societats i relacions humanes. Així doncs, en algunes etapes de la vida sentirem la voluntat –alhora que disposarem dels recursos– de dedicar el nostre temps a contribuir a millorar l’entorn. En canvi, en d’altres moments ens trobarem amb la necessitat de rebre suport. En qualsevol cas, estarem aportant i nodrint aquest intercanvi circular, bé perquè ens obrim a rebre la companyia i el caliu d’una persona voluntària, o bé perquè oferim el nostre temps als altres.

Si vols ajudar les persones grans del barri? Primer de tot, tu mateix/a pots esdevenir un radar. Només has d’estar atent/a a la dinàmica de les persones grans que tens a prop, amb una mirada sensible i respectuosa. Si detectes algun canvi en el seu comportament o aspecte o creus que estan en situació de soledat, posa’t en contacte amb ‘Radars’.

I si vols col·laborar-hi de forma més activa, pots trucar al telèfon 93 291 58 84 o escriure al correu radarsgentgran@bcn.cat. Horari: de dilluns a divendres, de 8.30 a 14.30 h, i dimarts i dijous també de 15 a 18.30 h.

Pollyana Hernández

=)

Pot ser que vulguis saber més

Contacta amb nosaltres
1
Contacta amb nosaltres
Scan the code
Contacta amb nosaltres
Hola
Digues la teva o demana una cançó