©Comunalitat de Sants, SB, H,B

La Comunalitat de Sants, Sants-Badal, Hostafrancs i La Bordeta comença a caminar

Text: Redacció, Comunalitat de Sants, Sants-Badal, Hostafrancs i la Bordeta. Imatge: Comunalitat de Sants, Sants-Badal, Hostafrancs i la Bordeta.

Una trentena de persones i una quinzena d’entitats es van reunir dimarts 7 de juny per engegar la Comunalitat Urbana de Sants. L’acte es va realitzar en format assemblea a Coòpolis, Can Batlló, i va ser presentat per les entitats convocants: l’Impuls Cooperatiu de Sants, Arcàdia, DO Sants i Mensakas. Hi van participar les entitats que formaran part de les diferents línies de treball de la Comunalitat: La Pera Comunicació, La Troca, La Dinamo, La Ciutat Invisible, la Comunitat Energètica de La Bordeta i l’Aula d’Idiomes, a més d’altres que van venir com a convidades.

Comunalitats Urbanes és un nou programa del Departament d’Empresa i Treball per dinamitzar les xarxes d’economies locals des de la perspectiva del dret a la ciutat i de l’economia social i solidària. Les comunalitats formen part del Programa d’Economia Social de la Generalitat de Catalunya, juntament amb els Ateneus Cooperatius i els Projectes Singulars.

El plantejament de la Comunalitat Urbana dels barris de Sants és generar una estructura de trobada dels diferents actors de la comunitat del seu territori per tal d’erigir-la en l’eix de transformació social. A través de la intercooperació d’agents de l’Economia Social i Solidària, espais comunitaris, iniciatives d’ajuda mútua, moviments socials i l’economia local, es vol crear un desenvolupament socioeconòmic transformador, que reequilibri les desigualtats socials i encaminin l’economia dels barris cap a la relocalització, la democratització i la transició ecosocial de l’economia.

El programa, que consta d’una temporalitat de dos anys, ha generat un pla de treball pel primer any dividit en tres eixos i un seguit d’accions:

Xarxa Comunal d’Ocupació Laboral i Ajuda Mútua

Xarxa d’Establiments de Restauració i Logística Cooperativa

Xarxa de Cures, Educació i Lleure de la Comunalitat

Accions:

Infraestructura Alimentària Mancomunada

Difusió i memòria de l’activisme al barri

Consolidació de la Comunitat Energètica de La Bordeta

Treball per l’accés popular a les cooperatives d’habitatge

Pollyana Hernández

=)

Pot ser que vulguis saber més

Contacta amb nosaltres
1
Contacta amb nosaltres
Scan the code
Contacta amb nosaltres
Hola
Digues la teva o demana una cançó