Què trobarem als carrers de la Festa Major de Sants?

Text i imatge: Pollyana Hernández.

Aquest any, després del 2020, que la CoVid19 ens va tancar a casa, i un 2021 amb moltes restriccions, la Festa Major de Sants torna millor que mai. Les comissions de Festa Major de cada carrer, es podria dir que s’han guardat les energies per aquest 2022. I es que tothom vol gaudir de la Festa Major de Sants, considerada per la majoria de la gent com la Festa Major més autèntica, i feta i viscuda més per la gent del barri que no pels turistes, de tot Barcelona.

Arxiu Carrer Finlàndia 2014 ©Pollyana Hernández

En aquesta edició trobarem 11 carrers guarnits. Ja podem veure a les diferents xarxes socials, sobre tot a l’Instagram, part de la gran feina de cada comissió de carrer. I continuen treballant. La setmana passada treballaven fins i tot amb la pluja, però ni aquesta els ha tret la il·lusió pe la Festa Major.

I és així com podrem veure els carrers del barri de Sants, guarnits. Ahir vam poder veure com els nostres nous veïns del carrer d’Alcolea de Dalt estàven molt enfeinats, fins i tot hi havia una grua; per a poder transportar-nos fins la lluna. I si volem viatjar a un món més intelectual podrem visitar el carrer d’Alcolea de Baix, ja que el guarnit d’enguany és una biblioteca. Ja hem vist al seu Instagram amb quina cura amb fet les prestatgeries i els llibres.

I tornem a l’espai, al món del Petit Príncep. I per a fer-ho hem d’anar al carrer de Finlàndia, on, tot i la pluja, la comissió de festa major ha estat treballant per a aconseguir un gran guarniment.

També hem pogut veure el procés del carrer Guadiana per a un altre viatge, aquesta vegada per la Terra: El viatge al món en 80, ups, no! El viatge al món en 10 minuts!

Si us agrada el cava heu de passejar per la Plaça La Farga i el carrer de Rossend Arus.

Al carrer Vallespir tot és màgia: És el món del Meravellós Mag d’Oz.

I para hacer bien el amor hay que venir al… carrer de Vallespir de Baix, perquè ret homenatge a Raffaella Carrà.

També ret homenatge el carrer Papin, però ho fa a l’arquitecte Modest Feu Estrada, nascut a Santa maria de Sants al 1870, i del qual la major parte de les obres es troben al Districte de Sants-Montjuïc i Les Corts.

La reivindicació és la carta de presentació del carrer de Valladolid, el seu guarnit gira al voltant de la defensa de la biodiversitat, dels drets dels animals i de la diversitat de gènere. A més heu de conèixer la Super Doly.

Al carrer Sagunt tot és molt de color vermell amb tocs de color groc. Ens presenten el tema ‘Òpera Turandot’ de Giacomo Puccini. Tot és molt xinès perquè la narració succeeix a Pequín.

El que passa al carrer Robrenyo es queda a Las Vegas. Perquè aquest carrer es converteix en un casino de Las Vegas!

Bona Festa Major de Sants 2022 a tothom! Per molts Sants, sempre!

Pollyana Hernández

=)

Pot ser que vulguis saber més

Contacta amb nosaltres
1
Contacta amb nosaltres
Scan the code
Contacta amb nosaltres
Hola
Digues la teva o demana una cançó