BARCELONA SECRETA

De l’octubre a l’abril l’Obrim Carrers es fa de 9 a 20 h

Text: Redacció, Ajuntament de Barcelona. Imatge: Arxiu.

Dissabtes i diumenges de 9 a 20 h, tot l’eix de dos quilòmetres que sumen carretera de Sants i el c/de la Creu Coberta està tallat al trànsit i reservat per anar-hi a peu o en bicicleta. Des de la plaça d’Espanya fins al c/Munné (av. Madrid), o viceversa, es restringeix el pas de vehicles a motor per convertir l’antiga carretera en tot un passeig per al lleure del veïnat i l’activitat del comerç de proximitat. Les bicis, que hi poden passar respectant sempre la prioritat dels vianants, tenen ara continuïtat cap a l’Hospitalet a través del nou carril segregat que arriba fins a la Riera Blanca.

Cada cap de setmana, tota la calçada està reservada per a vianants. Les bicicletes i patinets hi poden circular a màxim 10 km/h i donant la prioritat al vianant (que comporta desmuntar del vehicle si hi ha una aglomeració de persones a peu).

Amb la mateixa limitació de velocitat, es permet el pas dels serveis essencials, d’emergències i de persones amb mobilitat reduïda, i l’accés de tots els vehicles als aparcaments públics i privats. Tota la circulació transversal està permesa pels següents encreuaments delimitats:

Consell de Cent cap a Moianès.
Olzinelles cap a pg. Sant Antoni i Galileu.
Rambla de Badal, en ambdós sentits.
Sugranyes cap a Portbou.


El trànsit de baixada de la rambla del Brasil es desvia a l’av. Madrid; el de Joan Güell, al carrer d’en Blanco; el trànsit residual dels carrers de Cáceres i Sant Jordi ha de tornar cap a Daoíz i Verlarde; el dels carrers de Muntadas, Watt, Salou i Autonomia, surt cap al pg. Sant Antoni; i Príncep Jordi i Béjar, cap a Consell de Cent.

El tall de trànsit afecta també el recorregut de diverses línies de bus. El 52 no circula i el D20 es desvia per l’av. Madrid. Des de l’any passat les línies H10 i V5 arriben fins a la plaça de Sants, on donen la volta per sortir-ne de nou cap al passeig de Sant Antoni. L’H10 manté així el seu recorregut habitual d’entre setmana. El V5 que baixa pel carrer de Joan Güell es desvia a la plaça de Sants cap al passeig de Sant Antoni, l’estació de Sants i els carrers de Tarragona i del Consell de Cent.

Pollyana Hernández

=)

Pot ser que vulguis saber més

Contacta amb nosaltres
1
Contacta amb nosaltres
Scan the code
Contacta amb nosaltres
Hola
Digues la teva o demana una cançó