128 projectes per Sants-Montjuïc esperen suport ciutadà

Al districte de Sants-Montjuïc, més de la meitat dels 254 projectes, presentats l’any passat per part dels ciutadans del tercer districte, al procés participatiu “Decidim Pressupostos”, han passat a aquesta segona fase de priorització.

Un cop han estat validats, tècnicament, per garantir que poden ser viables, ara tothom pot repartir de 2 a 10 suports entre els diferents projectes proposats, fins al dia 5 d’abril, data de la finalització del termini de participació. Des de l’equip dels informatius del Tercer Districte a Ona de Sants hem creat un decàleg, on s’han seleccionat alguns dels projectes més interessants de cada barri, però, tot i això, cal remarcar que si voleu més informació respecte a aquest programa, podeu cercar més informació a l’apartat de “Participació” de la pàgina web de l’Ajuntament de Barcelona o a l’enllaç Ja.cat/128projectes.

Poble-sec: Construcció d’un jardí agrícola urbà.

El jardí de la Font Trobada no cobreix la demanda de veïns que desitgen un espai per fer créixer hortalisses de consum propi, de manera sostenible, però aquest barri compta amb zones apropiades per a adaptar-se amb aquesta finalitat. Aquest projecte costarà un milió dos-cents cinquanta mil euros, aproximadament, i connectarà als veïns amb la naturalesa i facilitarà la producció d’aliments sans i naturals per a les famílies del poble sec.

Sants: “Superilla” de Sants.

Aquest projecte busca crear una unitat urbana, major que una illa de cases, però més petita que un barri, per tal de reduir el trànsit i la contaminació i millorar, d’aquesta manera, la vida dels habitants del barri. Cal comentar que, tot i que aquesta zona compta amb una trentena de carrers i n’hi ha una alta densitat de comerç de proximitat, molts veïns pensen que, en els eixos mar-muntanya, que connecten amb el barri de Les Corts, el trànsit és excessivament alt i sovint no es respecta el límit de velocitat.

Ara escoltarem el que n’opinava Marc Serra, regidor del districte, a BTV, tot just fa un any, abans que la pandèmia congeles els primers pressupostos participatius de la ciutat:

Sants-Badal: Zona de vianants i rehabilitació del carrer Torns.

Aquesta proposta busca continuar amb la línia d’introducció d’una zona de vianants al barri, pel que fa al recorregut dels carrers Ventura Plaja i Bassegoda. Part de la proposta busca introduir arbres a les voreres i solucionar el problema que suposa la massificació de contenidors al carrer Torns. Aproximadament, aquest projecte rondarà els dos milions d’euros, però, segons els seus propulsors, millorar les condicions de vida de les famílies i veïnes del barri.

Hostafrancs: Botiga Tester a Creu Coberta.

Aquesta iniciativa ja ha estat posada en funcionament en diverses ciutats d’Europa i consisteix en l’adquisició, per part de l’ajuntament pertinent -en aquest cas el de Barcelona-, d’un local-botiga, que s’adequa de forma neutra per a poder acollir la botiga d’un emprenedor, normalment tutelat per un programa municipal i un eix comercial.

Aquest emprenedor seleccionat, seguint un conjunt de paràmetres comercials i d’interès per a l’entorn, té cedit l’espai durant un temps suficient, per a poder avaluar si la botiga funciona amb aquell producte o servei El projecte en qüestió costaria 250.000 euros, aproximadament.

Bordeta: La construcció d’un carril bici al Carrer Constitució.

Actualment el carril bici que hi ha al carrer Gavà finalitza a l’alçada del carrer Olzinelles, cosa que fa impossible arribar al carrer Riera Blanca, utilitzant el tram estipulat per la circulació de bicicletes i patinets. Per aquest motiu, els veïns de la zona demanem allargar el carril bici per tal de circular de forma còmoda i fluida.

Font de la Guatlla: Peticions per la creació de nous parcs infantils.

Aquesta proposta costaria deu mil euros i busca crear diferents parcs i zones d’esbarjo infantil al barri de Font de la Guatlla, ja que, aquest barri no compta amb aquestes instal·lacions i moltes famílies s’han de desplaçar a diferents barris del districte.

Marina del Prat Vermell: Creació d’un mur legal per fer pintades a l’skatepark del barri.

La proposta en qüestió busca promoure l’art urbà entre els joves del districte i que aquests puguin desenvolupar el seu talent i imaginació a diferents murs o espais del barri, com és el cas del Parc de les Tres Xemeneies, al Paral·lel, i així mantenir els carrers més nets i polits.

Els 20 projectes de cada districte que aconsegueixin més suports, un cop aplicats els criteris de distribució territorial, que garanteixen l’equilibri entre barris, passaran a la fase de concreció i, finalment, a la votació que tindrà lloc al juny a través del mateixa web del programa “Decidim Barcelona”. Es duran a terme els projectes més votats, fins a exhaurir els 3,6 milions d’euros de pressupost participatiu destinat als barris de Sants-Montjuïc

Adrià Patiño Gadea

Soc l'Adrià, estudiant de Periodisme a la Universitat Autònoma de Barcelona. He col·laborat a diferents mitjans de comunicació d'àmbit local i, en aquesta nova etapa a Ona de Sants, busco donar veu als habitants del districte i explicar aquelles històries encara desconegudes.

Pot ser que vulguis saber més

Contacta amb nosaltres
1
Contacta amb nosaltres
Scan the code
Contacta amb nosaltres
Hola
Digues la teva o demana una cançó