Guia gràfica de la Ona de Sants-Montjuïc

Pel bé de la entitat, publiquem les decisions sobre grafisme i materials disponibles per a que la imatge respecti unes línies generals de comunicació externa de l’entitat.

Aquesta pàgina es crea a finals de 2019 per poder presentar un suport gràfic per a una homogeneïtat de la marca entre els espais, col·laboradors i publicistes.

Ona de Sants-Montjuïc ha volgut construir la seva imatge arrelant-se a la icona del barri dels fanals fars del Parc de l’Espanya Industrial obra de Luis Peña Ganchegui, arquitecte que va dissenyar la mateixa Casa del Mig. Aquesta imatge es va començar a fer servir des de finals del segle passat en colors negre i vermell, amb l’entrada del 2020 l’entitat es va reinventar a un to taronja.

El logo quadrat incorpora una versió que inclou informació de freqüència modulada i adreça web, aquesta proposta va ser presentada pel soci Man Hoh Tang i que pretén convertir la imatge del logo en una utilitat per recordar les vies per escoltar l’emissora.

Com fer servir el logotip

Tant si fas servir la icona o la completa, a la cartelleria el logo s’ha de situar al mig de la part superior del cartell, deixant respirar la part superior com mostrem a l’exemple següent. Cal tenir en compte que NO ES PERMET alterar, modificar o girar la peça en cap cas, ja que està fet per poder-se llegir amb facilitat.

Tipografies

Aquest web utilitza la font Montserrat de Google o Gotham al disseny de cartellería per als titulars.

Montserrat

Els antics cartells i rètols del tradicional barri de Montserrat de Buenos Aires van inspirar Julieta Ulanovsky per dissenyar aquesta tipografia i rescatar la bellesa de la tipografia urbana sorgida a la primera meitat del segle XX. A mesura que el desenvolupament urbà canvia aquest lloc, mai no tornarà a la seva forma original i perd per sempre els dissenys tan especials i únics. Les lletres que van inspirar aquest projecte tenen feina, dedicació, cura, color, contrast, llum i vida, dia i nit. Aquests són els tipus que fan que la ciutat sembli tan bonica. El Projecte Montserrat va començar amb la idea de rescatar el que hi ha a Montserrat i deixar-lo lliure sota una llicència lliure, la SIL Open Font License.

Aquesta és la família normal i, fins ara, té dues famílies germanes, Alternatives i Subrayada. Moltes de les formes de lletra són especials a la família Alternates, mentre que “Subrayada” significa “Subratllat” en castellà i celebra un estil especial de subratllat que s’integra a les formes de lletra que es troben al barri de Montserrat.

Actualització de novembre de 2017: Jacques Le Bailly va redibuixar la família al baró von Fonthausen durant l’estiu i es va ajustar el conjunt complet de peses perquè el Regular fos més lleuger i millor per utilitzar-lo en textos més llargs. A la tardor, Julieta Ulanovsky, Sol Matas i Juan Pablo del Peral van liderar el desenvolupament del suport ciríl·lic, amb la consulta de Carolina Giovagnoli, Maria Doreuli i Alexei Vanyashin.

Open Sans

Per al text de cos de missatge, articles i cartelería, hem empleat la font anomenada Open Sans per la seva facilitat de lectura i el seu disseny elegant, formal i arrodonit que li dota de seguretat i informalitat. Aquesta versatilitat és el que representa la nostra entitat.

Open Sans és una tipografia humanista sans serif dissenyada per Steve Matteson, director de tipus d’Ascender Corp. Aquesta versió conté el conjunt de caràcters de 897, que inclou els conjunts de caràcters estàndard ISO Latin 1, Latin CE, grec i ciríl·lic. Open Sans es va dissenyar amb una tensió vertical, formes obertes i un aspecte neutre, però amable. Va ser optimitzat per a interfícies d’impressió, web i mòbils i té unes característiques de llegibilitat excel·lents en els seus formularis de lletra.

Material gràfic descarregable