S’instal·la el mateix dia una línia elèctrica soterrada

Redactat parcial de Ràdio Hostafrancs | Sense afectacions es va obrir i tancar el mateix divendres passat la instal·lació d’una nova línia elèctrica soterrada als primers números del carrer de la Creu Coberta. Durant les tasques es van mantenir un carril de circulació per sentit, Districte celebra que el fet de fer-ho un dia festiu i no cap de setmana no va provocar més incidents perquè no es va trobar una mobilitat laboral habitual ni creuar-se amb l’Obrim els Carrers.

Endesa ha estat l’empresa encarregada d’aquestes obres que arriben un mes de talls de llum intermitents als veïns i veïnes d’Hostafrancs que van arribar a superar les 150 alertes en aquesta zona en menys de dos mesos. En alguns casos els talls van durar hores.

En els darrers mesos la companyia elèctrica Endesa havia reconegut la necessitat de millorar part de la xarxa obsoleta que dona servei a alguns abonats del barri d’Hostafrancs. Al desembre i al gener, en plena onada de fred, veïns del carrer Rector Triadó i de part del carrer Consell de Cent van patir reiteradament talls de subministrament o alternacions de tensió.

El cablejat elèctric, una tasca pendent

Cablejat a les façanes dels números 41 i 43 del carrer Consell de Cent (Foto: Ràdio Hostafrancs)

Alguns veïns i veïnes han iniciat una campanya de denúncia a l’elèctrica per la precària instal·lació del cablejat situat a la mateixa façana dels edificis que en molts casos arriba a tapar detalls arquitectònics. El president de l’Associació de Comerciants Creu CobertaLluís Llanas, qualifica de “tercermundista i horrorós” l’aspecte que presenta el cablejat de la majoria de façanes del barri d’Hostafrancs.

A Sants, el coordinador de la Lleialtat Santsenca, l’historiador Agus Giralt, ha posat en marxa una campanya de denúncia a través de les xarxes socials amb l’etiqueta #Patrimonicablejat, posant l’emfasi en edificis històrics, que formen part del patrimoni arquitectònic del barri i del Districte i que pateixen la plaga dels cables penjant.

Redacció

Pot ser que vulguis saber més

Contacta amb nosaltres
1
Contacta amb nosaltres
Scan the code
Contacta amb nosaltres
Hola
Digues la teva o demana una cançó