Autor: Carlota Serarols

S’inicien les eleccions del Consell Rector de l’Institut Municipal de Persones amb Discapacitat

Les eleccions s’organitzen cada 4 anys i esdevenen una cita de participació ciutadana i incidència política per a totes les persones amb diversitat funcional de la ciutat de Barcelona.



Aquest estiu Barcelona tindrà un nou Consell Rector a l’Institut Municipal de Persones amb Discapacitat (IMPD) de la ciutat. Les eleccions de representants s’organitzen cada quatre anys, d’acord amb els estatuts de l’IMPD, i esdevenen una cita de participació ciutadana i incidència política per a totes les persones amb discapacitat de la ciutat de Barcelona.

El Consell Rector és l’òrgan de govern de l’IMPD que aprova el seu pla general i programa d’actuació. A més, és un canal a través del qual les persones amb discapacitat poden incidir en la presa de decisions polítiques, mitjançant els i les seves representants. Les més de 150.000 persones amb discapacitat de la ciutat de Barcelona poden votar a les eleccions al Consell Rector de l’Institut Municipal de Persones amb Discapacitat de l’Ajuntament (IMPD) i, moltes, no ho saben. 

El Consell està format per 20 membres distribuïts en dues part: 10 representants de l’Ajuntament de Barcelona (govern, grups municipals i responsables executius) i 10 representants de les persones amb discapacitat de la ciutat escollits per elecció directa. Aquestes 10 persones representants del col·lectiu es distribueixen per sectors de discapacitat de manera proporcional a la seva presència a la població, és a dir, 5 places per al sector de persones amb discapacitat física o orgànica, 2 per trastorn de salut mental, 2 per discapacitat intel·lectual, i 3 places més dividides en els sectors de persones amb discapacitat intel·lectual, auditiva i visual.

Redacció Ona de Sants

Pot ser que vulguis saber més

Contacta amb nosaltres
1
Contacta amb nosaltres
Scan the code
Contacta amb nosaltres
Hola
Digues la teva o demana una cançó