TMB inicia la venda de bitllets senzills amb targeta bancària als busos

El pagament i validació del bitllet senzill d’autobús amb targeta bancària està disponible des d’avui a les línies V3 (Zona Franca – Can Caralleu) i 46 (Aeroport – Plaça d’Espanya), en una primera fase, abans que s’estengui a tota la xarxa de Transports Metropolitans de Barcelona (TMB) els pròxims mesos. TMB i l’Autoritat del Transport Metropolità (ATM) han impulsat aquest projecte, que suposa un pas important en la digitalització del transport públic i proporciona una alternativa fàcil i pràctica als pagaments en efectiu a bord dels vehicles.

El sistema admet pagaments amb targetes de dèbit i de crèdit de les principals marques així com els dispositius mòbils en què puguin estar integrades, com ara telèfons i rellotges intel·ligents. En el moment de pujar a l’autobús n’hi ha prou d’acostar la targeta o el dispositiu al lector —situat al costat del lloc de conducció— que capta les dades i gestiona la compra del bitllet senzill a través de la passarel·la de pagament. La transacció electrònica és alhora la prova de disposar de títol vàlid en cas d’una inspecció de bitllets, ja que el terminal d’inspecció hi té accés, de manera que no és necessari el tiquet.

I ja que parlem de TMB, aquesta passada matinada s’ha ampliat l’horari nocturn del servei de metro, fins a la una de la matinada. Aquesta mesura s’aplica paral·lelament a la dilatació de l’horari de restauració que acaba ara a mitjanit.

Facilitats per a usuaris esporàdics

El pagament amb targeta bancària suposa donar més facilitats per a l’accés a l’autobús a les persones que no en són usuàries habituals, hi pugen sense una targeta o abonament integrat i han de comprar a bord el bitllet senzill. Així, qualsevol persona pot viatjar amb les seves pròpies targetes de crèdit o dèbit, emeses per qualsevol banc del món, sense haver de fer gestions prèvies.
Amb aquest nou sistema s’elimina alhora la manipulació d’efectiu  i s’aconsegueix agilitzar el servei amb uns temps d’aturada més breus a les parades.
El projecte de pagament del bitllet senzill amb targeta bancària en els autobusos de TMB és un pas més en el projecte de transformació tecnològica que l’ATM està desenvolupant amb la T-mobilitat. La solució podrà ser aplicada posteriorment en els autobusos de la resta d’operadors del sistema.

Redacció

Pot ser que vulguis saber més

Contacta amb nosaltres
1
Contacta amb nosaltres
Scan the code
Contacta amb nosaltres
Hola
Digues la teva o demana una cançó