Els comuns afinen el full de ruta en el seu congrés nacional a la INEFC

Aquest cap de setmana ha tingut lloc a la INEFC la tercera edició del congrés nacional del partit En Comú, les instal·lacions esportives han servit d’escenari per a realitzar xerrades i debats amb la militància.

Aquest diumenge ha tingut lloc l’acte de cloenda que ha estat presidit per l’alcaldessa Ada Colau, Yolanda Díaz, Jéssica Albiach, Mónica Oltra, Alberto Garzón i Candela López.

L’actriu Itziar Castro ha conduït l’acte amb el seu humor, “ja sabeu que a mi m’agrada conduir tractors i camions” i que ha tingut un moment per recordar la cruesa de la crisi econòmica causada amb la pandèmia al sector de la cultura.

En aquest congrés els comuns han cercat el camí per a les eleccions vinents municipals del 2023, un calendari en el qual tots els partits ja comencen a dibuixar. També ha servit per revalidar el rumb del partit i reafirmar la seva capitania.

Jéssica Albiach, presidenta del grup parlamentari En Comú al Parlament de Catalunya, ha dit “d’aquí a quatre dies estem a 25N, Dia internacional contra les violències masclistes. No serem lliures fins que deroguem la llei d’estrangeria i per això hem de seguir treballant per tombar-les i tinc paraules de record a les dones que estem i les que han estat tombades, per a les silenciades i maltractades“.

Mónica Oltra, vicepresidenta del País Valencià, ha dit “Sabem molt bé el que significa posar la política al centre i actuar contra el monstre i acabar amb la corrupció. Si mirem amb aquests anys tenir una alcaldessa a la segona ciutat del país, tenir una vicepresidenta no era normal fa deu anys. El que hem fet des del 2015 hem guanyat per transformar i sense fer-ho, no podrem continuar. Tenim dos reptes al davant, una és acabar amb la desigualtat i l’altre és evitar el col·lapse mediambiental“.

Alberto Garzón, Ministre de consum , ha dit “he visualitzat des de fora els canvis tan xocants que heu impulsat en aquesta ciutat, potser no us en feu càrrec perquè els veieu cada dia, però en són. Gràcies per tot el que hem aconseguit i ha estat possible amb el suport de tots i totes. Sou els creadors de les polítiques que impulsem i ens fan ser on he arribat. Tenim molts reptes al davant, però tenim els instruments, les ganes i les idees per continuar“.

Yolanda Díaz, vicepresidenta del govern espanyol i ministra de treball, ha dit: “estic feliç perquè la meva filla Candela podrà llegir a l’idioma original els poemes de Joan Margarit. No entenc la por que té aquest país a la diversitat i tenim uns idiomes preciosos. Em sento orgullosa del vostre projecte polític i sé que no ha estat fàcil desenvolupar una política que no fractura i crea ponts. Crec que heu estat les úniques que sempre heu aportat solucions. De forma o altre heu estat valentes. La gent no vol soroll, si no vol caminar i heu fet coses extraordinàries i avui Ada és alcaldessa, mai abans ho havíem cregut. No hi ha eina més revolucionària per acabar amb la desigualtat que l’educació”.

Díaz ha tancat la seva intervenció felicitant el govern de Colau i ha mencionat “aquest país, de vegades ingrat, als ulls dels forasters tu saps el que representes i si amb valentia vols tornar-te a presentar, tens el nostre suport”

L’alcaldessa Ada Colau ha tancat les intervencions dient que el seu compromís amb la ciutat és sempre i serà complet, però les decisions electorals caldrà esperar a les comissions a què decideixin. “Quan no tens el poder judicial, econòmic i mediàtic, tens el suport de la gent. Hem comès errors i hem desenvolupat contradiccions, no som perfectes i hem après. Però no m’he empanadit cap dia en aquests sis anys i mig“.

Ancor Mesa ha declarat a Ona de Sants-Montjuïc que d’aquest congrés el partit surt més empoderat, “d’aquí ha sortit la confluència de l’esquerra reivindicativa i combatent i som un punt de connexió amb totes elles“.

Una festa pel tancament

Les Balkan Paradise Orchestra han obert l’acte de clausura amb el so dels instruments de vent i el seu darrer treball “K-ataka”.

Redacció Ona de Sants

Pot ser que vulguis saber més

Contacta amb nosaltres
1
Contacta amb nosaltres
Scan the code
Contacta amb nosaltres
Hola
Digues la teva o demana una cançó