Autor: Mariona Gil

Un informe determina que 8 de cada 10 agents immobiliaris faciliten o accepten la discriminació per raó d’origen

La Regidoria de Drets de Ciutadania i Participació de l’ajuntament de Barcelona ha fet públic un informe que el que fa un escàner de la situació de rebuig que reben les persones immigrants a l’accés de l’habitatge. El fet no era determinar si a Barcelona existeix o no racisme immobiliari, sinó quantificar-ho.

Una mostra de 350 trucades a immobiliàries i particulars ha deixat constància de la situació de vulnerabilitat que viuen les persones procedents de fora del país o que tenen trets d’un origen, com pot ser un cognom no autòcton.

Només 1 de cada 10 agents immobiliaris no accepta els requisits d’una discriminació per raons ètnics; 8 de cada deu l’accepta sense miraments de forma explícita o l’accepta de forma implícita. Sols un quatre per cent de les trucades evitava la resposta.

Malgrat que les persones col·legiades han mostrat més reticents a acceptar condicions racistes, només ho fan el 15% dels casos. Els no col·legiats s’abstindrien un 5%. A Barcelona aquests 2021 hi ha hagut el primer judici per racisme immobiliari.

Redacció Ona de Sants

Pot ser que vulguis saber més

Contacta amb nosaltres
1
Contacta amb nosaltres
Scan the code
Contacta amb nosaltres
Hola
Digues la teva o demana una cançó