Servei gratuït de salut mental per a adults

El servei municipal gratuït, fins ara adreçat a joves i adolescents, atendrà també la ciutadania de més de 22 anys als sis districtes de la ciutat amb més desigualtats en salut mental. L’any passat va doblar el nombre d’atencions, fins a arribar a més de 1.500 visites.

A partir del 10 de gener el nou servei Konsulta’m +22 estarà operatiu als districtes de Sant Martí i Sant Andreu i durant el primer trimestre del 2022 s’ampliarà també a Nou BarrisHorta-GuinardóSants-Montjuïc i Ciutat Vella. Aquests sis districtes presenten col·lectius amb més vulnerabilitat, relacionada amb qüestions socials i econòmiques que, de retruc, deriven en pitjors indicadors de salut i, específicament, de salut mental.

Amb l’objectiu d’arribar a les persones amb més dificultats per accedir als serveis de salut mental, Konsulta’m +22 treballarà directament amb els professionals de la comunitat que estan en contacte directe amb les persones destinatàries del programa, com per exemple serveis socials, escoles d’adults, oficines d’habitatge, programes d’inserció laboral i oficines de suport a la tramitació d’ajuts. De la mateixa manera que Konsulta’m, el nou servei no requerirà cita prèvia.

El servei Konsulta’m va néixer fruit del Pla de salut mental de Barcelona 2016-2022 per atendre els malestars emocionals i psicològics de persones d’entre 12 i 22 anys que necessiten una resposta especialitzada, àgil i immediata. El patiment psicològic s’ha agreujat arran de la crisi sanitària de la covid-19 tant en població jove com adulta, i cal posar el focus no només en el tractament, sinó també en la prevenció i detecció dels símptomes.

Finançat íntegrament per l’Ajuntament de Barcelona, disposa d’un equip de professionals de la psicologia, del treball o l’educació social i de la infermeria comunitària, i està vinculat també als centres de salut mental d’adults (CSMA) per poder-hi derivar els casos que ho requereixin.

Redacció Ona de Sants

Pot ser que vulguis saber més

Contacta amb nosaltres
1
Contacta amb nosaltres
Scan the code
Contacta amb nosaltres
Hola
Digues la teva o demana una cançó