On celebrar el 8M a Sants-Montjuïc: Tallers de defensa personal, exposicions, esportives o makers

El districte de Sants-Montjuïc es prepara per a celebrar els avanços per la lluita dels drets de la dona. S’apropa el 8 de març i al districte hi han organitzats activitats de tots els gustos per a reivindicar el paper de la dona a la societat.

HOSTAFRANCS

Casinet d’Hostafrancs
C. Rector Triadó, 53
Assetjament
De l’1 al 19 de març
Inauguració: divendres 4 de març, a les 18 h, amb performance. Instal·lació d’art i dona del Col·lectiu d’Artistes de Sants al voltant de l’assetjament en el marc d’una societat permissiva i callada. Lloc: aparador del Casinet. Organitza: Grup 3D (Anna Bafalluy, Montse J. Sorribes i Anna López Isart).

Juntes i visibles
Del 4 al 19 de març
Exposició fotogràfica que ens submergeix en els testimonis de deu dones. Deu històries diferents sobre la precarietat laboral, l’assetjament i les desigualtats, que les dones vivim en l’entorn laboral, pel fet de ser dones. Lloc: galeria del Casinet. Organitza: Fundació Barabara Educació.

Centre Montserrat-Xavier de l’Escola Joan Pelegrí
C. Ermengarda, 25
Torneig solidari de futbol sala femení
Diumenge 6 de març, de 10 a 14 h
Amb la participació i col·laboració de dones veïnes i d’entitats del barri. Hi haurà una Croquetada. Aportació solidària. Totes les aportacions es destinaran a Sicar Cat.

Espai d’adolescents La Clau
C. Leiva, 67
Inscripcions presencials.

Creació de mocadors liles
Dilluns 21 i 28 de febrer, de 18 a 19.30 h
A Akelarre&Salseo, el grup feminista de la Clau, personalitzem mocadors
per lluir a les diferents reivindicacions! Vine a crear el teu!

Autodefensa feminista
Dijous 3 de març, de 18 a 19.30 h
Taller d’autodefensa com a eina i estratègia d’empoderament personal i col•lectiu. Analitzarem els contextos en què tenen lloc les violències masclistes i aprendrem tècniques físiques, verbals i actitudinals per fer-hi front.

Scape room feminista
Dilluns 7 de març, de 18 a 19.30 h
Escapa’t del patriarcat! Supera els reptes i escapa! Organitzen: Espai d’adolescents La Clau i servei Aquí T’Escoltem.

Parc de l’Espanya Industrial
Jornada Fem Xarxa Feminista 2022
Divendres 4 de març, de 16 a 20 h
Tarda divertida i reivindicativa per a joves de Sants-Montjuïc on commemorarem el Dia Internacional de les Dones. Hi haurà tallers de confecció de pancartes i xapes, de stencil i de DJ, a banda d’un espai amb micro obert i actuacions de ball i bàsquet per part d’un grup de noies.
Organitzen: Espai d’Adolescents la Clau, serveis APC (A partir del carrer), Punt InfoJove (PIJ), Punt Jove Informa’t i Participa (JIP), Biblioteca Vapor Vell, Punt Multimèdia FAB Casa del Mig i altres grups feministes de Sants-Montjuïc.
Inscripcions presencials a l’Espai d’Adolescents La Clau (c. Leiva, 67) i a través dels correus electrònics dte03_pijsantsmontjuic@bcn.cat / apcnumancia@bcn.cat.

Dones Makers a la Casa del Mig
Del 10 al 31 de març. Inauguració: 11 de març, a les 19 h 
Aprofitant el Dia de la Dona Treballadora, es proposa una exposició on es recullen diferents projectes de dones makers, i també com dins el marc de la manifestació del 8M s’han produït pancartes amb l’ajuda de fabricació digital amb entitats del barri. Un recull de diferents propostes i visibilitzant el paper de la dona. Lloc: espai d’exposicions de la Casa del Mig. Organitzen: Dones Makers i col·lectius feministes del barri.

Seu del Districte de Sants-Montjuïc
C. Creu Coberta, 104
Il·luminació de la seu del Districte
Dimarts 8 de març, de 19.30 a 23 h

LA BORDETA

Casal Cívic Magòria
Gran Via de les Corts Catalanes, 247
Cinefòrum “Una cuestión de género”
Dimarts 8 de març, a les 18 h 
Organitza: Pandora, recursos dona.

Rambla de Badal
El Dia de la Dona, mou-te!
Dimarts 8 de març, de 10 a 13.30 h
Celebrem el 8M amb una sessió de taitxí, una de sevillanes i una de ball en línia i altres coreografies populars dirigides per monitores professionals. Organitza: associació de comerciants Badal Bordeta Comerç.

LA FONT DE LA GUATLLA

Centre Cívic Font de la Guatlla
C. Rabí Rubèn, 24-26
Activitats amb inscripció prèvia presencial, per telèfon o a través de la pàgina web barcelona.cat/ccfontdelaguatlla.

El diari de les emocions
Del 7 de març a l’1 d’abril. Inauguració: dimarts 8 de març, a les 18 h
Exposició fotogràfica a càrrec de l’artista Sara Bolognini al voltant de l’autoestima. Organitza: grup de dones de la Font de la Guatlla.

Recital íntim de cançons catalanes mediterrànies
Diumenge 13 de març, a les 12 h
Concert de guitarra a dues veus a càrrec d’Íngrid i el Llorenç de l’orquestra la Chatta. Organitza: grup de dones de la Font de la Guatlla.

Escola Superior de Música Jam Session
C. Montfar, 16
Activitats gratuïtes amb inscripció presencial.
 
El gènere del metal
Dimarts 8 de març, a les 11 h
L’exalumne de l’Escola Superior de Música Jam Session, Luis Rosales, presenta el seu Treball de Fi de Grau on analitza el feminisme i la discriminació de gènere en el heavy metal actual.

Vermut musical 8M. Les dones interpreten
Dissabte 19 de març, a les 12 h
Una jam session de dones, amb temàtica de gènere i feta per dones.

SANTS

Carrer de Sants
La dona emprenedora de Sants
Dissabte 12 de març, d’11 a 19 h
Exposició fotogràfica de les dones que han obert negoci a Sants. Lloc: carpa de Sants Establiments Units que trobareu a la cruïlla del carrer de Sants amb Cros en el marc de l’Obrim carrers. Organitzen: Sants Establiments Units i AFoSants.

Centre Cívic Cotxeres de Sants
C. Sants, 79 i pl. Bonet i Muixí, 7
Dona
De l’1 al 12 de març. Inauguració: dimarts 1 de març, a les 19.30 h, amb performance.
Exposició al voltant del maltractament, la solitud, la precarietat laboral i la fam de les dones.
Lloc: Sala Lluïsa Franch. Organitzen: Grup Art i Dona del Col•lectiu d’Artistes de Sants i el Centre Cívic Cotxeres-Casinet.

EnVersDeDonaADona. Versos a Raig Fet
Dimecres 2 de març, a les 18.30 h
Recital Poètic que presentarà Natàlia Carrasco i comptarà amb la participació de les poetes Montserrat Artal, Júlia Badal, Natàlia Carrasco, Raquel Esquenazi, Mary Franquet, González Ventosa, Montse J. Sorribes, Manel Klose i Anna Rodà. Seguidament, s’obrirà un micro obert sobre la temàtica. Organitza: Grup Art i Dona del Col·lectiu d’Artistes de Sants.

Tertúlia batibull: ‘Dona: maltractament, solitud, precarietat laboral, fam…’
Dijous 10 de març, a les 18.30 h
Visita guiada a l’exposició a la Sala Lluïsa Franch i debat obert i aprofundiment sobre la temàtica tractada amb les dones artistes que hi participen. Lloc: sala de conferències. Organitza: Art i Dona del Col·lectiu d’Artistes de Sants.

Dones sense veu
Dijous 17 de març, a les 17 h
Teatre fòrum del grup de teatre del Casal Comerç sobre els micromasclismes que ha patit la gent gran al llarg de la seva vida, a través de vídeos, performances i testimonis. Inscripcions presencials als casals de gent gran de Sants-Montjuïc. Lloc: sala d’actes de les Cotxeres de Sants. Organitza: Programa de Gent Gran de Sants-Montjuïc.

La Deskomunal
C. Tenor Massini, 5
Ellas son eléctricas
Dissabte 5 de març, a les 18 h
Presentació a Barcelona d’un documental que recorda les pioneres del nostre rock dur i heavy metal a Espanya durant el final dels anys 70, la dècada dels vuitanta i el començament dels 90. Inscripció prèvia a través del correu electrònic ellassonelectricas@gmail.com.

Lleialtat Santsenca
C. Olzinelles, 31
Inscripcions: www.lleialtat.cat.
Còmics contra el Masclisme
De l’1 al 17 de març
Una exposició que vol reivindicar les obres gràfiques que han ajudat a combatre el masclisme per a dibuixar un món en igualtat.

Cinema violeta ‘La plaga’
Dijous 3 de març, a les 19 h
A cavall entre el documental i la ficció, «La Plaga» parla de la crisi econòmica actual a través de la història de cinc persones de l’extraradi de Barcelona.

LP (Long Play)
Dissabte 5 de març a les 19 h [SUSPÈS]
Circ. Assaig obert de la Cia. Olga Cirq Analogique. Una proposta escènica multidisciplinar que entrellaça circ, dansa i música per retre tribut a la generació del nou mil·lenni.

Dia Internacional de la Dona
Dimarts 8 de març
La Lleialtat tanca per facilitar la participació a les mobilitzacions.

Neus Català, la veu de les deportades
Dijous 10 de març, a les 18.30 h
Xerrada audiovisual a càrrec de Rosa Vendrell. Organitza: Òmnium Sants-Montjuïc.

Vespràlia de dones
Divendres 11 de març, a les 18.30 h
Micro obert. Vine i participa recitant poemes, cantant, contes curts… Organitza: Art i Dona del Col·lectiu d’Artistes de Sants.

La lleugeresa de la incertesa
Divendres 11 de març, a les 19 h
Teatre. Assaig obert de la Cia. Rasatabula. Una proposta escènica que combina teatre i moviment en la que quatre dones que no es coneixen coincideixen en una mateixa celebració. Una obra que ens parla de la contínua transformació del present i la seva inevitable i inestable estabilitat.

Dones en peu de rol
Dissabte 12 de març, de 18 a 6 h
Nit de jocs de taula i rol a càrrec de Sants Niggurath. Una jornada maratoniana de jocs de taula i rol en la qual totes les partides estan dirigides per dones.

Cinema violeta ‘Cuidar entre terres’
Dijous 17 de març, a les 19 h
Un documental que aborda la cadena extractivista de les cures que porta a moltes dones de terres americanes a migrar de les zones rurals a grans ciutats, o al continent europeu per atendre altres persones.

Nus
Dissabte 19 de març, a les 19 h
Circ. Assaig obert de l’obra a càrrec de Cèlia Marcé Oller. Un nus ens permet conservar i sostenir; desfer un nus ens allibera per poder donar pas a noves vivències. «Nus» és també nuesa i l’inici de la paraula «nosaltres». Amb un trapezi fix, un polipast i corda, aquesta opera prima de Cèlia Marcé Oller relata processos i pulsions humanes universals.

Cinema violeta ‘Veïnatges forçats’
Dijous 24 març, a les 19 h
Aquest documental de Julia Montilla recorda què va ser i què va significar l’antiga presó de dones en la vida de les persones tancades allà, però també què va significar pel barri i per la ciutat de Barcelona.

Cinema violeta ‘Mi querida Cofradía’
Dijous 31 març, a les 19 h
Produïda per l’ESCAC, l’òpera prima de Marta Díaz és una hilarant comèdia costumista sobre la Setmana Santa, les confraries i sobretot la sororitat.

SANTS-BADAL

Al carrer
Ella, elles
De l’1 al 31 de març
Al llarg del recorregut d’aquesta exposició per diferents entitats de Sants-Badal, coneixerem les històries de diverses veïnes del barri. Hi trobarem dones de diferents edats i àmbits; des de les dones treballadores de l’antiga fàbrica de la plaça de l’Olivereta, fins a les dones del programa “Diverses i unides” de Xera, l’equip femení de waterpolo del Club Esportiu Mediterrani o les periodistes de Sants 3 Ràdio. Inscripcions a través del correu electrònic dinamitzaciobadal@gmail.com.
Organitza: dinamització comunitària Xarxa Badal en col·laboració amb l’Arxiu Municipal de Sants-Montjuïc, Xera, Escola Raquel Alonso, Free Style Dance Center, Gitza, Wons, Associació de Comerciants de Badal, Club Esportiu Mediterrani, Poliesportiu La Sagi, Xiroia, Sants 3 Ràdio i veïns i veïnes de Sants-Badal.
Punts:
• Club Esportiu Mediterrani (c. Begur, 44-52)
• Escola Wons (c. Sant Frederic, 1-3)
• Associació Xera (rambla Badal, 121)
• Escola de Dansa Gitza (c. Puig i Valls,14)
• Free Style Dance Center (c. Pavia, 52)
• Poliesportiu La Sagi (c. Roger, 52)

Escola Wons
C. Sant Frederic, 1-3
Autodefensa
Dissabte 5 de març, de 10 a 12 h
Seminari d’autodefensa feminista. L’entitat esportiva ofereix descomptes en la matrícula del curs de defensa personal dels caps de setmana de març. Inscripcions: info@wonsbarcelona.es. Organitza: Escola Wons i Dinamització comunitària Xarxa Badal.

Redacció Ona de Sants

Pot ser que vulguis saber més

Contacta amb nosaltres
1
Contacta amb nosaltres
Scan the code
Contacta amb nosaltres
Hola
Digues la teva o demana una cançó