Memòria gràfica ©CC Albareda

‘Memòria gràfica’ i ‘Sound system en bicicleta’ al Centre Cultural Albareda

Text: Redacció, Centre Cultural Albareda. Imatges: Centre Cultural Albareda.

Divendres (3 de juny) al Centre Cultural Albareda del Poble-sec s’inaugura l’exposició ‘Memòria gràfica: un recorregut a la nova identitat musical colombiana’ a càrrec del projecte Memòria Sònica i La Murga Lab.

El component gràfic de les produccions musicals, ja sigui d’àlbums o de singles, ha estat estretament lligat a la seva identitat sonora en la memòria del públic. Recordem cançons i discos pel seu so, però també pel seu art gràfic. De fet, en moltes ocasions la nostra memòria visual és la primera en aparèixer quan volem recordar una peça musical. La producció musical independent de Colòmbia ha experimentat una explosió de creativitat en les últimes dues dècades, i aquest fenomen ha impulsat una col·laboració estreta entre les persones encarregades de fer la música i les que s’encarreguen de la identitat gràfica. “Memòria gràfica: un recorregut a la nova identitat musical colombiana” és una exposició que mostra exemples representatius de l’art gràfic en la producció musical de base a Colòmbia en les darreres dues dècades. La mostra pretén generar un enllaç des de Catalunya cap als seus creadors i els sons que ells van voler representar en imatges, i es podrà visitar de forma gratuïta fins al 23 de juny.

Memòria gràfica ©CC Albareda

Durant el mateix divendres tindrà lloc la ‘Memòria sònica’ al pati del Centre Cultural Albareda, de 18 a 21 h. Es tracta d’una sessió de vinils amb Pororoca Sound System 08004, un projecte de sistema de so en bicicleta i energèticament autònom del barri del Poble-sec. La selecció de vinils oscila entre el funk, l’afrobeat, la cúmbia, la salsa i el reggae. Anirà a càrrec de Nixer i El Alakrán, dos selectors colombians residents a Barcelona. A més de desenvolupar una sessió musical, s’introduiran algunes de les cançons a l’estil dels toasters jamaicans, donant context històric a la música que va sonant, i creant un fil conductor que mostra les músiques que s’exposen com alguna cosa més que peces ballables. Un viatge sonor per músiques de territoris emancipats.

Les activitats del 3 de juny inauguren un mes de música a l’aire lliure al pati de l’Albareda. La seguiran La factoria de DJ (9/6) una convocatòria a selectores i DJ de la ciutat de Barcelona, els concerts de Mirla Riomar (10/6) i Papa Orbe & Los Científicos del sabor (17/6) així com el cinema a la fresca de Bohemian Rhapsody (29/6) amb l’actuació prèvia de Personaje Personaje amb Habla(,)Travesti.

Entrada gratuïta. Més informació i reserves aquí.

Pollyana Hernández

=)

Pot ser que vulguis saber més

Contacta amb nosaltres
1
Contacta amb nosaltres
Scan the code
Contacta amb nosaltres
Hola
Digues la teva o demana una cançó