Objectius

L’Ona de de Sants Montjuïc va néixer l’any 1985 com un taller de ràdio al l’Ateneu Popular de Sants. Actualment, convertida ja en emissora local del districte Sants-Montjuïc (Barcelona), l’Ona continua mantenint aquesta filosofia de taller de ràdio o ràdio amateur. Cal dir que, a diferència de moltes altres emissores locals, l’Ona no és una empresa sinó una entitat cultural sense ànim de lucre i tota la gent que està a la ràdio són voluntaris que treballen desinteressadament. Cap dels membres de la seva junta directiva rep una remuneració per la seva feina.

    Per això, lluny de pressions polític-econòmiques o de lluites per l’audiència, els dos grans objectius de la ràdio són:

  1. Ser un altaveu de informació local.

  2. Ser una plataforma per introduir-se al món de la ràdio.

    Cal remarcar que el nostre caràcter de ràdio no professional no significa una baixa qualitat. Tot el contrari: la forta implementació als nostres barris fa que tinguem el repte de oferir una major qualitat, tant a nivell tecnològic com programàtic. Es per això que estem constantment embarcats en una tasca de renovació qualitativa i quantitativa dels nostres mitjans tecnològics, que ens obliga a fer un esforç econòmic bastant intens.

    Cal dir que, a diferència d’altres emissores locals, l’Ona de Sants-Montjuïc no és una ràdio municipal: no pertany al districte, ni a l’ajuntament ni a cap altre òrgan públic, ni privat. És una entitat autònoma, independent, lliure i autogestionada. Al no rebre finançament ni infraestructures públiques, l´Ona de Sants Montjuïc tira endavant, ara i des dels seus orígens, gràcies a la tasca dels seus socis i les seves sòcies, que a més a més de col·laborar amb la seva feina i el seu esforç radiofònic, paguen una quota gairebé simbòlica (15 euros), i minsa en relació a les despeses en material tècnic, equipaments, despeses fixes… (lloguer, llum, telèfon, entre altres) fa a vegades que la tasca de renovar l’emissora tecnològicament sigui una cosa gairebé heroica.

    Actualment, la ràdio emet desde el 94.6 de la F.M. durant les 24 hores del dia, gairebé totes en directe. La nostra àrea de cobertura abarca pràcticament tot el districte III i una gran part dels districtes veïns de Les Corts o L’Eixample, així com de L’Hospitalet de Llobregat i altres indrets propers.

Contacta amb nosaltres
1
Contacta amb nosaltres
Scan the code
Contacta amb nosaltres
Hola
Digues la teva o demana una cançó