TMB estrena el bitllet senzill electrònic

Des de fa anys TMB anuncia l’aplicació d’un sistema de validació del bitllet de transport a través del telèfon mòbil o targeta amb tecnologia contact less que habitualment reconeixem pels pagaments de les noves targetes bancàries. El títol T-Mobilitat encara no té data de llançament malgrat que a les darreres edicions del Mobile World Congress TMB treia pit que “l’any vinent estarà operatiu” (anunciat el 2018).
Amb la crisi sanitària, els conductors de la flota de bus interurbà han necessitat crear un sistema de pagament dels viatges si l’usuari no tenia bitllet a mà, ja que d’aquesta manera no cal tenir contacte amb el treballador i la majoria de parades de bus no tenen la venda de títols integrat. Amb aquesta problemàtica present, avui arriba el bitllet senzill QR.
A través de l’aplicació TMB degudament instal·lada al telèfon, l’usuari pot adquirir el bitllet i validar-lo un cop puja al comboi a través d’un escàner de codi QR que trobarà anunciat a l’interior de l’autobús. Entre els avantatges d’aquesta nova mesura destaca, a més de la reducció del temps d’aturada a les parades de bus i la disminució de l’efectiu a bord, el fet que és més ecològic i que permet el pagament amb targeta de crèdit o dèbit.

Una solució improvisada d’una idea que els ciutadans reclamen des de fa anys

Imatge de TMB

L’esperada T-Mobilitat permetria recalcular el cost del transport d’una forma personalitzada a l’ús de cada usuari, eliminar els títols de transport en vigor i no caducaria – el que evitaria recarregant o que per oblit de l’usuari, quedar-se fora del termini d’ús-.
A finals del 2018, TMB va posar en marxa la venda en línia de títols integrats de transport, que consisteix en la compra en línia, la recollida d’un codi i el bescanvi per la targeta física a les distribuïdores automàtiques de la xarxa de metro.

Redacció Ona de Sants

Pot ser que vulguis saber més

Contacta amb nosaltres
1
Contacta amb nosaltres
Scan the code
Contacta amb nosaltres
Hola
Digues la teva o demana una cançó