Barcelona celebrará Sant Joan sense trepitjar la platja

El consistori anuncia el replantejament de la festivitat del solstici d’estiu amb la vigent crisi sanitària i el procés de desconfinament. Per descomptat, Barcelona, així com la majoria de localitats del litoral, prohibiran la celebració a la platja de la festivitat, d’aquesta manera intentaran contenir els contagis per Covid en aquest procés de desconfinament.
A partir de les 20 h del mateix 23 de juny, les platges restaran tancades fins a la reobertura prevista a les 10 h del 24, la planificació d’aquesta contenció inclou el tancament de les guinguetes a la mateixa hora. Només es permetran les activitats que garanteixin el compliment de les distàncies de seguretat entre les persones i no es permetran les festes ni les aglomeracions massives.
Les fogueres de la nit de Sant Joan no estaran autoritzades, només els foguerons, sempre que estiguin encerclats degudament i ocupin com a màxim 1 metre quadrat, i amb un aforament reduït i controlat.

Imatge de l’Ajuntament de Barcelona

Evitar incendis i altres sorpreses inesperades

A més, del 15 de març al 15 d’octubre és època de risc d’incendis. Per això està prohibit encendre foc per a qualsevol mena d’activitat i llançar en zones boscoses objectes encesos o coets, globus, focs d’artifici o altres artefactes que continguin foc. Això vol dir que no es pot utilitzar cap mena d’objecte pirotècnic a les zones de Montjuïc i Collserola, ni en la franja de 500 metres que els envolta.
El cos de Bombers de Barcelona i la Guàrdia Urbana treballaran tota la nit per garantir la seguretat i atendre tots els incidents que puguin sorgir. Durant la nit del 23 de juny s’establiran controls preventius d’alcoholèmia i drogues a tota la ciutat per prevenir riscos en la conducció.
Els dies previs a la nit de Sant Joan els bombers inspeccionaran els 117 locals de venda de petards i casetes de pirotècnia per assegurar que compleixen les mesures de seguretat corresponents, i també revisaran els emplaçaments dels foguerons autoritzats. I durant la nit del 23, reforçaran la presència a tota la ciutat, sobretot a les zones forestals.

Redacció Ona de Sants

Pot ser que vulguis saber més

Contacta amb nosaltres
1
Contacta amb nosaltres
Scan the code
Contacta amb nosaltres
Hola
Digues la teva o demana una cançó