Barcelona. FM Sants. Fotos d’ambient dels 12 carrers engalanats. Carrer de Rosés.

Sants no tindrà festa major

La recent iniciada onada de contagis per Covid-19 a Catalunya, sobretot a l’Àrea Metropolitana de Barcelona, és el principal i únic factor assenyalat com la principal motivació que ha dut la Federació de carrers de la Festa Major de Sants a publicar el comunicat que diu adéu a la festa major d’enguany. La decisió ha estat consensuada amb membres de totes les comissions de festes i ha estat comunicada fa poques hores.
A les tres primeres línies del comunicat que hem tingut accés, la Federació alertava que se suprimien els actes de festa major i els guarnits a carrer. Però es mantindran els actes simbòlics com l’ofrena floral al patró Sant Bartomeu a la Parròquia de Santa Maria el 24 d’agost i l’endemà al Mercat de Sants.
Prenem aquesta decisió amb tristesa i ràbia. Han sigut mesos d’incerteses, on hem treballat a distància per poder retrobar-nos cara a cara, i estem tristos per no haver-ho aconseguit. Però també és una decisió que prenem amb impotència per no poder muntar els nostres petits escenaris de carrer on cada any el món de la cultura s’hi despulla. A tothom qui integra aquest món, molts ànims, i una forta abraçada.
El text tanca amb la invitació pels veïns i les veïnes per l’any vinent a gaudir-la i que malgrat que enguany serà una absència marcada de les vacances d’estiu, la Federació convida a guarnir els balcons com a acte simbòlic i individual per reivindicar la nostra festa. “Com a símbol d’aquesta esperança que ens ha de guiar a la Festa Major de Sants de l’any vinent us proposem fer estels, amb els materials i tècniques que preferiu, penjar-los als balcons, i que els fotografieu i els compartiu per les xarxes socials.
Per altre banda els Borinots han anunciat que mantenen els seus actes culturals de petit format a les dates assenyalades, no et perdis l’article.
 


 

Comunicat oficial de la Federació de Carrers de la Festa Major de Sants

Davant l’increment de casos de covid-19 detectats als nostres barris, les comissions que integrem la Federació de Carrers de la Festa Major de Sants, hem pres una decisió molt difícil: suspendre els nostres actes de la Festa Major, així com els guarniments de carrers.
La Festa Major és una xarxa de relacions entre veïns i veïnes, grups d’amistats, petits comerciants, artistes, tècnics de so o responsables de neteja. Entre tothom qui la fa possible i la viu. És una xarxa on qui arriba de nou a Sants, qui hi viu de tota la vida o qui només el visita hi troba sempre un espai lliure on connectar-se. És molt més que una setmana de festa, és un procés col·lectiu en què molta gent dedica esforços al llarg de tot l’any, amb un fi comú.
Al llarg dels mesos de confinament, les diferents comissions de carrer, hem treballat per fer una Festa Major segura, on, complint amb totes les restriccions, poder tornar a mostrar, amb orgull, aquesta xarxa. Però ha estat ara, quan les mesures passen per reduir al mínim les relacions, que hem vist impossible fer una festa que sigui la nostra Festa Major.
Prenem aquesta decisió amb tristesa i ràbia. Han sigut mesos d’incerteses, on hem treballat a distància per poder retrobar-nos cara a cara, i estem tristos per no haver-ho aconseguit. Però també és una decisió que prenem amb impotència per no poder muntar els nostres petits escenaris de carrer on cada any el món de la cultura s’hi despulla. A tothom qui integra aquest món, molts ànims, i una forta abraçada.
Creiem que suspendre els nostres actes és el que toca. És una decisió que hem valorat carrer per carrer i que hem consensuat conjuntament. Respectem les decisions que puguin prendre altres espais o d’altres festes però en el nostre cas creiem que és el correcte.
Sí que farem un dels actes més tradicionals, l’ofrena floral a Sant Bartomeu, patró de Sants, el dia 24 a la parròquia de Santa Maria de Sants i el dia 25 al Mercat de Sants.
Per poder mantenir l’espurna de la Festa Major de Sants i l’esperança de poder omplir els carrers de nou l’any vinent volem convidar a tot el veïnat a engalanar els balcons. Us convidem a decorar aquests espais que per a molts, durant el confinament, han sigut un petit espai de llibertat i solidaritat. Com a símbol d’aquesta esperança que ens ha de guiar a la Festa Major de Sants de l’any vinent us proposem fer estels, amb els materials i tècniques que preferiu, penjar-los als balcons, i que els fotografieu i els compartiu per les xarxes socials.
Per molts Sants sempre!

Redacció Ona de Sants

Pot ser que vulguis saber més

1 Comenta

Els comentaris estan tancats.

Contacta amb nosaltres
1
Contacta amb nosaltres
Scan the code
Contacta amb nosaltres
Hola
Digues la teva o demana una cançó