Un llibre retallable ens convida a conèixer 52 gegants de Barcelona

Amb motiu de la celebració de Santa Eulàlia, l’Ajuntament de Barcelona edita una publicació que convida les famílies a conèixer de prop aquests personatges festius.

L’Ajuntament de Barcelona ha ideat la manera que aquestes figures ballin a les cases de la ciutadania. El llibre Gegants i Gegantes de Barcelona , adreçada als infants i les seves famílies, promou la història, anècdotes i curiositats relacionades amb la Gegantona Laia i la resta de gegants i gegantes que participen en la festa, en un format amè i didàctic.

Un retallable que es presenta dins una carpeta en què apareixen dibuixades moltes de les figures protagonistes del joc i que servirà per poder-hi endreçar totes les peces: personatges, vestits, barrets, complements… De fet, la carpeta conté un punt de llibre de la Laia, un bloc amb la resta de figures, llestes per retallar, i un llibre amb les seves històries. Tot plegat, perquè les nenes i els nens s’endinsin en el món de la cultura popular a través del joc.

La il·lustradora Laia Berloso signa els dibuixos que us permetran celebrar Santa Eulàlia des de casa, més de cinquanta gegants de tota la ciutat: els del Pi, Santa Maria del Mar, la Barceloneta, la Laia, la Crespinella, els Nous de la Plaça Nova, els del Raval, Sant Jaume i Sant Pere de les Puel·les, els de l’Esquerra de l’Eixample, l’Ocellaire de l’Eixample, de la Sagrada Família, de Sant Antoni, de la Marina, els Nous del Poble-sec, els Nous de Sants, els Nous de Sarrià, el gegant de Fundació Aspasim, els de Gràcia, Horta-Guinardó, Nou Barris, la Sagrera, Sant Andreu de Palomar (Coloms), la Trinitat Vella i el Besòs i el Maresme, els Nous del Clot, els del Poblenou i els Nous de la Verneda de Sant Martí. I, naturalment, els Gegants de la Ciutat.

Si bé ja podeu trobar aquest volum a la llibreria municipal de la Sala Ciutat, en altres llibreries i a centres especialitzats, com La Casa dels Entremesos, la presentació oficial de Gegants i Gegantes de Barcelona serà de manera virtual: a les xarxes de Cultura Popular de Barcelona podreu estar al dia de tot allò que us reserva e llibre gràcies a la presentació que hi farà en Pol Eduardo, un nen seguidor de les colles geganteres.

Redacció Ona de Sants

Pot ser que vulguis saber més

Contacta amb nosaltres
1
Contacta amb nosaltres
Scan the code
Contacta amb nosaltres
Hola
Digues la teva o demana una cançó