Una exposició a la Biblioteca Francesc Candel homenatja la literatura policíaca

Partint de l’assaig divulgatiu de Jordi Canal i Àlex Martí, Trets per totes bandes, l’exposició posa llum sobre l’abundància de subgèneres, corrents, autors i tipus de detectius de la literatura de crims i ens fa un recorregut per l’època clàssica de la narrativa negra i policial: Des del text fundacional del gènere, Els crims del carrer Morgue, d’ Edgar Allan Poe, fins a la dècada de 1970 amb les seves derivades com la novel·la d’espionatge de John Le Carré o la novel·la crònica o nou periodisme de Truman Capote o Gay Talese.

La mostra, a través de plafons explicatius, sintetitza els atributs principals de la novel·la problema, la novel·la enigma, el crim d’habitació tancada, els detectius de butaca, els de guant blanc, els genis del mal, la narrativa metafísica i moral, els detectius hard-boiled, la novel·la de delinqüents, la carcerària, la psicologia criminal i el noir, la novel·la d’espionatge, la novel·la procedimental, la novel·la crònica i el suspens i el thriller, entre d’altres.

A l’exposició trobareu els vídeos, “Amb lupa”, que aprofundeixen sobre alguns aspectes, personatges, corrents o autors destacats. I per a completar-la comptem amb cartells i exemplars antics i curiosos, cedits per la biblioteca La Bòbila de L’Hospitalet i la biblioteca Montbau.

Exposició. De l’1 al 28 de febrer. Sala polivalent de la Biblioteca Francesc Candel. Entrada lliure amb cabuda limitada.

Nota de Premsa

Pot ser que vulguis saber més

Contacta amb nosaltres
1
Contacta amb nosaltres
Scan the code
Contacta amb nosaltres
Hola
Digues la teva o demana una cançó