Imatge de El Nacional

Stop Tanatori podrá iniciar un procés judicial per evitar l’adjudicació del Happy Park

Avui dissabte la plataforma Stop Tanatori, que aplega veïns i veïnes dels entorns de la fàbrica dels Germans Climent als peus del carrer de Comptes de Bell-lloc, han celebrat assolir el seu objectiu de finançament col·lectiu. Amb els 8.120 euros recaptats es personaran com a acusació en un procés judicial que vol evitar l’establiment d’una funerària on abans hi havia un parc de boles infantil.

El projecte de la funerària que ha tingut accés Ona de Sants-Montjuïc per mitjà dels membres de la plataforma, indiquen que la plaça recentment estrenada per ús públic que toca al carrer de Viriat seria un espai de sortida de la sala de vetlla i s’acondicionaria un espai públic per un ús privat.

Recordem que el Districte de Sants-Montjuïc no ha presentat cap projecte per aquest espai on podria lluitar per un ús públic per aquest espai, el que si sabem és que han mostrat el seu suport a la plataforma. Els veïns i les veïnes continuen en lluita i consideren que l’entrada d’aquest llogater fa encendre totes les alarmes contra l’especulació immobiliària al barri.

La funerària podria haver cercat locals pròxims

El procés dilatarà l’adjudicació de l’espai a la funerària San Ricardo que segons informacions no contrastades ja hauria cercat suport amb establiments pròxims per establir un servei de bar pel tanatori i un establiment pel servei de contractació de flors, làpides i administració.

El novembre de 2017 es va aprovar la normativa funerària municipal, i dos mesos després (gener de 2018), es funda Funerària San Ricardo S.L. El juny de 2019, el propietari de la finca de l’antiga Fàbrica dels Germans Climent comunica un increment del lloguer del 300% al negoci del Happy Parc, una pujada abusiva i desorbitada.

El propietari va informar els llogaters que una empresa privada que ofereix serveis funeraris està disposada a pagar aquest lloguer. Tot seguit, el Happy Parc demana ajut a l’Ajuntament de Barcelona i al barri, però només rep el suport dels veïns i veïnes. El novembre del 2019 el Happy Parc de Sants es veu obligat a tancar les portes i deixa enrere el primer parc infantil de diversió i oci de Barcelona, amb vint-i-cinc anys d’història.

Redacció Ona de Sants

Pot ser que vulguis saber més

Contacta amb nosaltres
1
Contacta amb nosaltres
Scan the code
Contacta amb nosaltres
Hola
Digues la teva o demana una cançó