El 8M en diferents propostes per reivindicar la vostra veu

El 8 de març se celebra de forma internacional el Dia Internacional de la Dona, una celebració que la ONU va situar al calendari al 1975 per reivindicar la desaparició de la bretxa salarial entre gèneres, discriminació negativa i l’eradicació de la violència masclista.

Aquesta data, pel que fa al mes, va condicionada amb una vaga que va tenir lloc a Nova York del 1908 en el que cent vint-i-tres joves treballadores de la fàbrica Triangle Shirtwaist es van tancar dins per reclamar millors condicions laborals i salaris que ja gaudien els seus companys homes. La resposta va ser tancar-les a l’interior mentre es consumia entre les flames, també hi van perdre la vida 23 homes en aquell incendi. Pots saber-ne més en aquest article de la Wikipedia.

Sants-Montjuïc es prepara per una celebració virtual d’aquesta diada de reivindicació amb algunes propostes d’allò més dispar.

Poble Sec

Joves Units del Poble Sec han anunciat la realització de tallers per la setmana del 3 al 8 de març que van de Conferències sobre “Dret a l’avortament és enllà de la llei a l’ateneu La Base a classes de Ioga a la Pl. Margarida Xirgu (6 de març – 11h). També destaquen la manifestació nocturna del dissabte 6 a les 19h a la plaça de la Bella Dorita.

Pel dilluns 8 a les 11h hi haurà una performance en moviment en record de 43 nenes assassinades a Guatemala a la pl. de la Bella Dorita; a les 16:30 h una performance musical contra les violències masclistes a la pl. Margarida Xirgú; i a les 18:30 h una concentració unitària a la pl. Margarida Xirgú.

Hostafrancs

Comerciants de la Creu Coberta han organitzat un joc per trobar escriptores amagades als aparadors dels comerços. Amb aquesta proposta s’han de trobar una de les 50 amagades, fer una fotografia i penjar-la a Instagram amb l’etiqueta #8Mcreucoberta i etiquetar els comptes @creucobertagranvia, @shoppingcreucoberta y @creucobertashop.

La marina de port

A l’espai Química Joves ja han anunciat la reserva de les activitats que proposen, entre elles trobem Doblatge de pel·lícules Disney el dimecres 10 de març a les 18h; Cosim protectors de calces de tela al taller de costura dimarts 23 de març a les 17:30 h; i finalment, Clitoritza’t! el dimecres 31 de març a les 18h.

== Si organitzeu alguna activitat pel 8M escriu-nos a direccio@onadesants.com==

Redacció Ona de Sants

Pot ser que vulguis saber més

Contacta amb nosaltres
1
Contacta amb nosaltres
Scan the code
Contacta amb nosaltres
Hola
Digues la teva o demana una cançó