Creix la satisfacció del projecte Obrim els carrers

Ràdio Hostafrancs| L’enquesta que ha fet el Districte de Sants-Montjuïc per valorar la iniciativa municipal ‘Obrim Carrers’, consistent en tancar al trànsit l’eix Creu Coberta-Sants els caps de setmana dona com a resultat una àmplia acceptació entre el veïnat i les persones que regenten els comerços del barri.

De les 535 persones enquestades, el 75% aproven aquesta mesura. Entre els comerciants, les valoracions positives pugen fins al 88%. Un 55% dels ciutadans enquestats es declaren “molt a favor” d’Obrim Carrers. Un 20% més es manifesta “a favor”. Les persones que es declaren “en contra” representen el 9% dels enquestats i aquelles que diuen estar-hi “molt en contra” arriben al 16%.

Raons a favor: menys contaminació, menys soroll i bon ambient de barri

A l’hora d’explicar les raons a favor o en contra. La majoria de persones que valoren positivament ‘Obrim carrers’ argumenten que es redueix la contaminació i el soroll i que es genera “un ambient de barri molt positiu”. També hi ha respostes que hi veuen una manera de fomentar el comerç de proximitat.

Raons en contra: dificulta l’ús del cotxe a la ciutat

Pel que fa a les respostes amb raons en contra de la mesura, la majoria fan referència a la dificultat d’agafar el cotxe i a la dificultat de mobilitat per la ciutat. Una part dels enquestats que no estan contents amb la iniciativa afirmen que “tot el cap de setmana és massa”.

La major part dels ciutadans que responen l’enquesta afirmen que el dia que més fan servir l’eix Creu Coberta-Sants com a passeig sense cotxes és el dissabte.

Influència en la mobilitat i els hàbits de compra

Pel que fa a la relació entre aquesta mesura i els hàbits de compra i els resultats en el comerç, un 36% dels ciutadans enquestats afirmen que ‘Obrim carrers’ els farà comprar més al barri i un 51% creu que la mesura contribuirà a que es quedin més al barri durant el cap de setmana. Entre els comerciants, un 81% dels enquestats respon que la mesura potencia el comerç de proximitat i un 65% diu que té impacte positiu en el seu negoci.

Nota de Premsa

Pot ser que vulguis saber més

Contacta amb nosaltres
1
Contacta amb nosaltres
Scan the code
Contacta amb nosaltres
Hola
Digues la teva o demana una cançó