Autor: Mònica Moreno

Marc Serra: “’Obrim carrers’ s’ha de convertir en una nova tradició a Sants-Montjuïc”

Ràdio Hostafrancs| El govern municipal vol “consolidar en el temps” i “convertir en una nova tradició de Sants-Montjuïc” la mesura de tallar el trànsit de vehicles motoritzats dels carrers de la Creu Coberta i de Sants durant tots els caps de setmana. Ho ha anunciat el regidor del Districte de Sants-Montjuïc, Marc Serra, animat pels resultats de l’enquesta que l’Ajuntament ha fet entre més de 500 veïns i comerciants i que apunten a una bona acollida de la mesura que es va començar a aplicar de forma regular el passat mes d’octubre.

En el primer dissabte amb el comerç obert després de deu caps de setmana consecutius amb les botigues tancades, el regidor del Districte de Sants-Montjuïc, Marc Serra, ha passejat per l’eix Creu Coberta-Sants, acompanyat pels presidents dels eixos comercials Creu Coberta i Sants Establiments Units, Lluís Llanas i Lucia Reina, respectivament.

Autor: Mònica Moreno

Segons l’enquesta encarregada pel Districte, tres de cada quatre ciutadans i nou de cada deu comerciants es mostren a favor o molt a favor de la iniciativa ‘Obrim carrers’. Amb aquestes dades el regidor Serra considera que toca “mirar a mig i llarg termini i consolidar una mesura que va arribar per donar resposta a una situació sanitària excepcional, en què faltaven metres per passejar a la ciutat” .

“Hi ha marge de millora”

En resposta a preguntes de Ràdio Hostafrancs, Marc Serra ha admès que “hi ha marge de millora” de la mesura ‘Obrim carrers’ en la línia d’algunes de les respostes recollides en l’enquesta. Una de les millores que el regidor assumeix que s’ha d’implementar té a veure amb la convivència del passeig amb la circulació de bicicletes i patinets. “La normativa diu que “les bicicletes i els patinets poden passar-hi, però ho han de fer amb una velocitat de 10 km per hora”.

Serra també ha explicat que cal millorar la senyalització dels itineraris alternatius del transport públic durant el cap de setmana. “Els veïns s’han d’acostumar a la nova normalitat de buscar el bus a l’Avinguda de Madrid, al carrer de Tarragona o a la plaça Espanya”. El responsable de govern del Districte també ha recordat que una de les millores que s’ha demanat en l’enquesta és augmentar les activitats socials, comunitàries i comercials al carrer, durant els caps de setmana“.

El president de l’Associació de Comerciants Creu Coberta, Lluís Llanas, ha mostrat el seu suport a la iniciativa ‘Obrim carrers’. Llanas s’ha referit a l’urbanisme tàctic com un exercici de “prova-error”. “Ho hem provat i ha estat un èxit. Entenem que la ciutat s’ha de moure en aquesta línia”, ha afegit el president dels comerciants d’Hostafrancs“.

La presidenta de Sants Establiments Units, Lucia Reina, s’afegeix a la valoració positiva dels talls de trànsit durant cap de setmana “perquè les enquestes ho deixen molt clar”. De tota manera assenyala la necessitat d’un transport accessible. “Nosaltres tenim un eix d’1,6 km, no tenim un ascensor a la plaça de Sants i el nostre metro no és accessible”, ha recordat Reina.

Nota de Premsa

Pot ser que vulguis saber més

Contacta amb nosaltres
1
Contacta amb nosaltres
Scan the code
Contacta amb nosaltres
Hola
Digues la teva o demana una cançó