Autor: Clara Soler Chopo

La Guardia urbana vol acabar amb l’incivisme dels conductors de patinets

Fins al 25 d’abril, la Guàrdia Urbana té actiu un dispositiu addicional per controlar l’ús i la circulació correcta a la ciutat dels vehicles de mobilitat personal (VMP), com els patinets. Aquesta campanya se suma a les actuacions del cos policial, en el marc del Pla local de seguretat viària 2019-2022, per reduir l’accidentalitat i el nombre de víctimes mortals i ferits greus.

Els darrers anys, la proliferació de vehicles de mobilitat personal, com els patinets o les plataformes de dues rodes, s’ha convertit en un nou mode de mobilitat a la ciutat. Entre abril del 2020 i març del 2021, s’han produït 469 sinistres de trànsit amb patinets elèctrics implicats i 31 sinistres amb patinets sense motor implicats.

La campanya de seguretat viària de la Guàrdia Urbana d’aquests dies s’orienta a controlar l’ús i el compliment de la normativa de circulació dels VMP, i també a reduir el nombre de sinistres de trànsit amb VMP implicats. El dispositiu del cos policial es reforçarà amb accions informatives, com panells informatius a la xarxa viària, per conscienciar els usuaris d’aquests vehicles de la necessitat de respectar les normes.

Nova normativa sobre la circulació dels vehicles de mobilitat personal

Des del 2 de gener està en vigor la normativa estatal que prohibeix que les rodes elèctriques i les plataformes de manillar o segways circulin per les voreres o per zones de vianants. El nou marc normatiu estableix que els vehicles de mobilitat personal no poden superar en cap cas els 25 km/h, i els àmbits en què poden circular són els següents:

  • Carrers de plataforma única.
  • Carrils bici a la vorera, a un màxim de 10 km/h.
  • Carrils bici a la calçada, a un màxim de 25 km/h, amb l’obligació de reduir la velocitat als passos de vianants.
  • Calçada dels carrers 30, a un màxim de 25 km/h.
  • Parcs, a un màxim de 10 km/h i respectant la prioritat dels vianants.

Nota de Premsa

Pot ser que vulguis saber més

Contacta amb nosaltres
1
Contacta amb nosaltres
Scan the code
Contacta amb nosaltres
Hola
Digues la teva o demana una cançó