Autor: Marc Lozano

Adif adjudica noves obres a l’Estació de Sants

Dijous passat, Adif, propietària de la xarxa ferroviària espanyola, ha anunciat que ja té adjudicat la contractació de millores internes de l’Estació de Sants. En el comunicat que hem tingut accés Ona de Sants-Montjuïc podem saber que aquestes obres tenen un pressupost de set milions d’euros (6.928.351,29 euros – IVA inclòs).

Malgrat que aquestes intervencions no suposen encara l’ampliació del vestíbul directament, són els passos previs per començar-les, ja que tenen especial menció les millores de mobilitat i connexió entre els pisos.

En aquesta primera fase sabem que anirà destinat a la construcció de noves escales mecàniques cap a les andanes de servei convencional i alta velocitat, també s’executaran nous sistemes de blindatge de les portes d’emergència i millores d’extracció de fums i ventilació. Una gran partida es destinarà al muntatge de noves comportes basculants de sortida d’emergència situades a les places Països Catalans i de Joan Peiró.

Por un lado, el proyecto contempla la ejecución de nuevas escaleras de evacuación en los núcleos de andenes de los servicios de ancho convencional y de alta velocidad, demoliendo los cerramientos existentes donde sea necesario y abriendo nuevos huecos en la losa de la estructura. [...]
Todos los núcleos de sectorización incluirán espacios independientes, nueva señalética, instalaciones de iluminación LED, la adecuación de las instalaciones de videovigilancia, protección contra incendios, la apertura de nuevos portones batientes, retenedores de puertas, la mejora de los conductos de recogida de filtraciones de aguas pluviales y ajustes en el mobiliario.

L’execució del contracte és de vint-i-dos mesos i anirà a càrrec de la Unión Temporal de Empresas (UTE) format per Hormigones Asfálticos Andaluces i Avintia Proyectos y Construcciones. Y el finançament prové d’una injecció econòmica europea.

Redacció Ona de Sants

Pot ser que vulguis saber més

Contacta amb nosaltres
1
Contacta amb nosaltres
Scan the code
Contacta amb nosaltres
Hola
Digues la teva o demana una cançó