Ona de Sants es muda al carrer Melcior de Palau

El 2021 ha estat un any amb molts reptes per encarar pel futur de la ràdio comunitària més antiga de Barcelona. Ona de Sants-Montjuïc ha anunciat aquesta setmana que l’entitat ha trobat un nou espai que esperen dotar-lo com a espai de ràdio abans de la primavera.

Els baixos del carrer Melcior de Palau, 70, cantonada amb carrer de Galileu, serà la nova seu de l’entitat. La signatura del contracte d’arrendament s’ha formalitzat aquest passat mes de novembre i ara s’han iniciat les conversacions amb la comunitat per traslladar la necessitat de portar l’antena de ràdio al terrat.

El 2020, la Cooperativa de consum de Catalunya va sol·licitar la fi del contracte de lloguer als estudis del carrer de Premià 15. La finalitat era ocupar l’accés d’entrada per un ascensor i, per tant, l’activitat radiofònica no tindria connexió amb les escales ni tindrien accés als estudis. En un primer moment, la data de sortida era setembre d’aquest mateix any, però amb la pandèmia pel mig es va negociar un alçament al primer mes de 2022.

“Sortim d’un repte per entrar a un altre”

Malgrat que la nova ubicació ja és definitiva, ara comença un nou repte per l’entitat que és costejar les obres d’instal·lació de l’antena i dels estudis amb el cost econòmic que té. Resoldre la caiguda de socis de l’entitat durant aquest procés d’incertesa, la inexistent publicitat de comerços locals en els darrers anys, els avançaments del lloguer i pagar factures, l’entitat reconeix que no pot afrontar la inversió sola i ja hi ha diàleg amb Districte de Sants-Montjuïc.

Man Hoh Tang, president de l’Ateneu Popular de Sants, director de la ràdio, ha parlat als micròfons de Betevé i ha remarcat, “l’entitat s’ha vist recolzada en tot moment pels socis i sòcies que han lluitat per seguir endavant. Volem traslladar el mateix agraïment a l’Administració, forces polítiques, entitats i amics i amigues de la casa que també ha mostrat la seva preocupació i solidaritat durant aquest est procés” i ha afegit, “aquest nou emplaçament ens apropa físicament al veïnat, a qui sempre li hem obert la porta i sempre ha pogut comptar amb nosaltres i seguirem“.

Redacció Ona de Sants

Pot ser que vulguis saber més

Contacta amb nosaltres
1
Contacta amb nosaltres
Scan the code
Contacta amb nosaltres
Hola
Digues la teva o demana una cançó