©Mostra Fire

Torna el laboratori de creació de pel·lícules LGTBI de Barcelona

Text: Redacció, Premsa Mostra Fire. Imatge: Premsa Mostra Fire.

El FIRE!! LAB torna i ja coneixem els projectes escollits i els realitzadors i les realitzadores emergents que participaran del 13 al 15 de juny en les seves activitats, previstes dins del marc de la Mostra FIRE!! 2022.

Després de l’èxit de la convocatòria en la qual es van rebre més de 40 projectes de diversos punts d’Espanya, van ser 6 els llargmetratges fianalment seleccionats, dels quals 5 són de ficció i el 6è és un documental. Tots mostren l’ample espectre de diversitat, no només en els seus personatges (gais, lesbiànes, trans, bisexuals o queer), sinó també en els seus gèneres.

Aquest laboratori consta de classes magistrals, xarrades especialitzades i reunions one to one amb els tutors i les tutores, dels quals els realitzadors i les realitzadores reben un feedback concret sobre els seus projectes. Aquest any, els/les mentors/es seran Almudena Monzu, guionista d’“Amor y Lujo” (‘Las Infantas’, ‘Passion’, ‘Picadero’), el director Adrián Silvestre (‘Mi vacío y yo’, ‘Sedimentos’) i l’equip de productors/es de Mr. Miyagi Films: David Matamoros i Ángeles Hernández (‘Isaac’, ‘El Hoyo’).

En paraules de José Gil, Coordinador de la secció d’Industria de la ‘Mostra FIRE!!’:

‘Estamos muy contentos de esta segunda edición del FIRE!! LAB y la gran recepción que ha tenido en la industria audiovisual española, tanto por parte del talento emergente que ha enviado sus proyectos, como de los/as auspiciadores/as y colaboradores/as que se han sumado a apoyarnos’.

D’entre els premis als que opten els seleccionats i les seleccionades es troben el Premi DAMA, una assessoria de guió scripdoctor que atorga la ‘Sociedad de Autor’ (en la primera edició va ser duta a terme per Michel Gaztambide), el Premi Filmmarket Hub, gràcies al qual al finalitzar el laboratori tots els projectes estaran disponibles al mercat online i un d’ells rebrà de premi un script anàlisi i el Premi La Casa del Cine (l’escola posa a disposició els seus equips per al rodatge del teaser d’un dels projectes catalans).

En aquesta edició hi ha un nou incentiu: el Premi Mr. Miyagi, el qual consistirà en una assessoria sobre producció executiva per part dels productors i les productores de l’empresa a un dels projectes del laboratori.

©Mostra Fire

El FIRE!! LAB 2021 està organitzat pel Casal Lambda i la Mostra FIRE!! i compta amb el suport del Centre LGBTI de Barcelona, l’Institut Francès, Catalan FIlms, DAMA, The Filmarket Hub, Filmin, Mr. Miyagi Films, Catalan Films i Moritz.

Films seleccionats:

El ‘Canal de La Mancha’, ‘Golondrinas’, ‘Las Niñas de Canchas’, ‘Oh Cariño!’, ‘Imágenes a la deriva’ i ‘Una mujer de verdad’.

Pollyana Hernández

=)

Pot ser que vulguis saber més

Contacta amb nosaltres
1
Contacta amb nosaltres
Scan the code
Contacta amb nosaltres
Hola
Digues la teva o demana una cançó