©Filmoteca Comunicació

30a Mostra Internacional de Films de Dones

Text: Redacció, Filmoteca Comunicació. Imatges: Filmoteca Comunicació.

Tenim informació sobre, ja, la 30a Mostra internacional de films de dones. La programació a la Filmoteca, del 7 al 15 de juny, està organitzada per Drac Màgic, la Mostra continua fidel, tres dècades després, a l’esperit fundacional de donar visibilitat al cinema en clau feminista.

Aquesta edició la Mostra s’obrirà amb un reconeixement a la cineasta portuguesa Manuela Serra i el seu film ‘O movimento das coisas’.

Els films d’enguany ens porten a Mèxic i al Vietnam, a la comunitat transgènere de San Francisco o al testimoni de les dones que retrata Lala Gomà Presas al documental ‘Pioneres. Dones universitàries de la Segona República’.

Va ser el juny del 1993 que un grup de dones va començar aquest viatge amb una proposta programàtica que combinava la projecció de pel·lícules de directores contemporànies com Chantal Akerman, Yvonne Rainer o Márta Mészáros amb films de pioneres del cinema com Alice Guy-Blaché, Lois Weber i Dorothy Arzner.

Tres dècades després, la MIFDB manté actiu el seu esperit fundacional i continua orientant la seva tasca a la difusió de la cultura cinematogràfica i a l’enriquiment dels debats feministes a peu de sala recuperant les pioneres del cinema, posant l’atenció a cinematografies de latituds i autores diverses, seguint l’empremta del feminisme en l’art cinematogràfic, cercant les diversitats formals i de formats i traçant una vista panoràmica de les realitzacions recents en clau feminista.

Des de l’aquí i l’ara, la Mostra presenta una programació que ens obre la mirada a imatges per pensar en llocs de resistència, que ens permet qüestionar-nos amb qui volem lluitar i quines lluites es lliuren arreu del món.

©Filmoteca Comunicació

Podeu consultar la programació de la Mostra Internacional de Films de Dones 2022 a la Filmoteca aquí.

Més informació de la Mostra 2022 aquí.

Pollyana Hernández

=)

Pot ser que vulguis saber més

Contacta amb nosaltres
1
Contacta amb nosaltres
Scan the code
Contacta amb nosaltres
Hola
Digues la teva o demana una cançó