Manifestació trans ©Mostra Fire

Mostra Fire!!

Text: Àgata Baizán i Leia Mutlu. Imatges: Premsa Mostra Fire.

Aquesta setmana estem de Mostra Fire!! El Festival de Cinema lgtbi+ de Barcelona. Vam poder parlar amb el seu director, Antoine Leonetti, qui està molt il·lusionat amb el retorn al cinema presencial. I és que al cinema això és fonamental!

Aquest any es repeteix la proposta del laboratori per a la creació de guions amb perspectiva lgtbi+ per al que s’han seleccionat prèviament els participants. El més interessant és que en acabar amb les classes magistrals i tallers podran presentar els seus projectes davant de productores cinematogràfiques, per poder portar-los a la pantalla, seguint el format de pitching.

©Premsa Mostra Fire

Pel que fa a la programació, aquest any s’han seleccionat més de 50 obres entre llargmetratges de ficció, documentals i curtmetratges. Podeu apropar-vos a gaudir de bon cinema i participar d’aquesta experiència fins diumenge que ve, 19 de juny, a l’Institut Francès de Barcelona. Antoine ens explica que també és molt estimulant l’augment de públic que no pertany exclusivament a algun col·lectiu lgtbi+, ja que això permet no només ampliar l’abast sinó també la visibilitat.

En aquest sentit, pel que fa a la selecció, per a l’organització és important que sigui equilibrada en quant a la proporció de cinema tant gai com lèsbic i trans. Gràcies a aquesta visió, cada any s’està aconseguint una presència més gran de pel·lícules de ficció de temàtica lèsbica i transsexual, dos col·lectius històricament subrepresentats, però Antoine admet que encara queda molt camí fins aconseguir la paritat.

A més de les pel·lícules, que el públic podrà veure i també puntuar, dimecres 15 de juny, es realitzarà una taula rodona, gratuïta i oberta al públic general per continuar debatent al voltant de la inclusió de personatges lgtbi+ als guions cinematogràfics.

Un altre dels temes sobre els que vam conversar amb el director del festival va ser la baixa proporció de pel·lícules lgtbi+ que arriben a les pantalles dels cinemes o plataformes de distribució massiva. Des de fa uns anys, el Festival treballa conjuntament amb Filmin per donar espai a la seva plataforma a la projecció de pel·lícules seleccionades per la Mostra Fire!! Un cop acabat el Festival, s’anunciaran els films que es podran veure a través d’aquesta plataforma.

Volem destacar també la importància educativa de la Mostra Fire!!. Des del Casal Lambda, que organitza el Festival, també es fan durant l’any activitats amb instituts per promoure el cinema amb perspectiva lgtbi+. Només cal que ho sol·licitin els profes d’institut.

Així que esteu convidats a participar en aquesta nova edició de la Mostra Fire!! i explicar-nos quina ha estat la vostra pel·lícula favorita.

Tràiler Mostra Fire 2022

Pollyana Hernández

=)

Pot ser que vulguis saber més

Contacta amb nosaltres
1
Contacta amb nosaltres
Scan the code
Contacta amb nosaltres
Hola
Digues la teva o demana una cançó