TriasXBCN, s’imposa a la ciutat.

L’ex alcalde Xavier Trias, ha guanyat les eleccions municipals d’aquest 28 de maig a la ciutat de BCN.

En un programa conjunt, Ràdio Hostafrancs i Ona de Sants-Montjuïc, han explicat des de les 21h i fins ben entrada la matinada, tot el que ha passat en aquesta jornada electoral.

Amb les enquestes a peu d’urna, es preveia una nit emocionant, on amb el 50% del escrutini, Jaume Collboni somiava amb la victoria, que ha acabat sent la de Xavier Trias amb 11 regidors.

Ada Colau, que optava a un tercer mandat ha quedat en tercera posició i amb 9 regidors.

Per ERC, ha estat una nit per oblidar, dels deu regidors que van aconseguir l’any 2019 amb el mateix candidat, Ernest Maragall, han perdut 5 i es queden com quarta força política al ajuntament.

El Partit Popular amb un nou candidat, Daniel Sirera, ha aconseguit doblar els regidors. La CUP ha tornat a quedar-se a les portes de tornar a la Casa Gran de Barcelona, però sorprenent-ment, el partit d’extrema dreta, VOX amb Gonzalo de Oro-Pulido, ha aconseguit 2 regidors.

Resultats al districte de Sants-Montjuïc, amb el 95% escrutat.

La majoria absoluta està en 21 regidors, dels 41 que formen l’Ajuntament de Barcelona, així què, en els propers dies encara veurem moviments per arribar a governar la capital de Catalunya, amb una certa comoditat.

Redacció Ona de Sants

Pot ser que vulguis saber més

Contacta amb nosaltres
1
Contacta amb nosaltres
Scan the code
Contacta amb nosaltres
Hola
Digues la teva o demana una cançó